Connect with us

GİRİŞİMCİLİK

Trendyol’dan Koç’a, Migros’tan A101’e 16 Yeni Elektronik Para Ödeme Şirketine Onay

Yayınlanma tarihi:

21 Ağustos 2022 tarihli ve 31930 sayılı resmi gazetede yayınlanan tebliğlere göre elektronik para ve ödeme kuruluşu olarak faaliyet gösterecek pek çok şirkete faaliyet izni verildi.

İzin alan 13 elektronik para ve üç adet ödeme şirketi bulunuyor. Bu şirketlerin arasında Koç grubuna ait bir şirketin yanı sıra A101 ve Migros’a ait ödeme şirketleriyle e-ticaret pazaryeri Trendyol’a ait bir ödeme şirketi dikkati çekiyor.

İşte elektronik para hizmeti verecek şirketler:

As Ödeme Hizmetleri ve Elektronik Para A.Ş; Enerji, İnşaat ve Savunma Sanayii alanında hizmet veren şirketlere sahip As Grup tarafından 2019’da kuruldu. As Ödeme, Paranın yeni hali sloganı ve Moneytolia markası ile faaliyet gösterecek. Moneytolia’nın henüz 15 kişilik bir kadroya sahip olduğu görülüyor. Şirketin CEO’su Dr. Rabia AKTAŞ ŞENKARDEŞLER aynı zamanda Beykoz Üniversitesi’nde Öğretim Görevlisi olarak görev alıyor ve finans üzerine dersler veriyor. Şenkardeşler’in aynı zamanda kredi danışmanlık hizmeti sunan Hiperaktif Kredi Danışmanlık A.Ş’nin de yönetim kurulunda olması dikkat çekiyor.

Bingo Elektronik Para ve Ödeme Hizmetleri A.Ş ise Bingopay markası ile faaliyet gösterecek. Şirketin dijital cüzdan ve sanal pos uygulaması ile karmaşık ödeme işlemlerini kolaylaştıracağı belirtiliyor. İnternet sitesi de aktif olmayan şirketin henüz küçük bir ekibe sahip olduğu görülüyor.

DSM Ödeme ve Elektronik Para Hizmetleri A.Ş, DSM Grup’a ait bir ödeme şirketi. DSM Grup ünlü e-ticaret sitesi Trendyol’un ana şirketi. DSM Ödeme’nin Trendyol’un mevcutta sürdürdüğü cüzdan uygulamasına ek yeni özellikler getirmesi olası.

Fzypay Elektronik Para ve Ödeme Hizmetleri A.Ş.: Ankara merkezli şirket sosyal medya gibi mecralardan ödeme tahsilatına yönelik araçlar geliştiriyor.

Moneypay Ödeme ve Elektronik Para Hizmetleri A.Ş., Migros’un sadakat kartı markası Money’nin ödeme şirketi. Hali hazırda Turk para üzerinden hizmet veren Moneypay uygulamasının lisans ile birlikte kendi altyapısına geçmesi bekleniyor. Money Pay uygulaması hali hazırda uygulama dükkanlarından yüzbinden fazla indirilmiş durumda.

Colendi tarafından geliştirilen Moneypay; daha önce de Son Gelişme girişimcilik haberleri bölümünde haberleştirdiğimiz şimdi al sonra öde iş modelini de sunmayı planlıyor.

ParaQR Elektronik Para: Şirket adından da anlaşılabileceği üzere QR kod üzerinden para alma ve gönderme üzerine faaliyet gösterecek şirket İstanbul merkezli.

Parola Para Elektronik Para ve Ödeme Hizmetleri A.Ş. Parola Para Tuzla merkezli bir ödeme şirketi. Parola para’nın diğer şirketlerden ek olarak pazaryeri gibi ek hizmetler sunacağı da görülüyor.

Rubik Elektronik Para ve Ödeme Hizmetleri A.Ş., İstanbul Mecidiyeköy merkezli. Rubik para’nın kurucularında Yusuf Akbal’ın aynı zamanda Fuzul Holding yönetim kurulunda da görevli olduğu görülüyor.

SecurIT Ödeme ve Elektronik Para Hizmetleri A.Ş, İstanbul Sarıyer merkezli bir ödeme şirketi. Sanal Pos ve elektronik cüzdan hizmeti verecek şirketin 7-24 esasına göre tüm bankalara para gönderilebilecek bir servis hazırlığında olduğu açıklanmış durumda.

Token Ödeme Hizmetleri A.Ş., Tokenpay markası ile hizmet verecek. Token hali hazırda Koç Holding’e ait bir şirket ve Beko’nun yeni nesil Android temelli yazar kasalarının da yazılımını üretiyor. Token’ın Beko için geliştirdiği POS cihazları 700 binden fazla noktada faal ve rakam piyasadaki yazar kasaların yarısına yakına denk düşüyor. Şirketin CEO’su Hande Sarıdal’ın açıklamasına göre şirket TokenFlex markasıyla dijital bir yemek kartı uygulamasını da faaliyete geçirecek. Şirketin piyasadaki yeni nesil pos cihazı sayısına bakılırsa yeni şirketler arasında en iddialılardan biri olacağı görülüyor.

TOM Pay Elektronik Para ve Ödeme Anonim Şirketi: Üsküdar merkezli şirket, kısa bir süre önce Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu BDDK tarafından lisans verilen TOM Katılım Bankası’na ait ödeme şirketi olarak faaliyet gösterecek. Technology of Money isminin kısaltması olan TOM, hali hazırda A101, Memorial Hastanesi ve English Home gibi markaları bünyesinde bulunduran Turgut Aydın Holding’in bir şirketi olarak faaliyet gösterecek. TOM’un A101 şubelerinden başlayarak Türkiye genelinde hizmet vermesi bekleniyor.

TTM Elektronik Para ve Ödeme Hizmetleri A.Ş: Bupara markası ile hizmet verecek şirket bireysel kullanıcıların yanı sıra kurumsal kullanıcılara da hizmet verecek. TL dışında döviz işlemlerine de açık olacak Bupara, TTM Telekom ile aynı adresi paylaşıyor. TTM Telekom, Birleşik Arap Emirlikleri’nde kurulmuş bir şirket ve 2009’dan beri Türkiye’de sabit telefon, dijital faks, arama kartı gibi hizmetler sunuyor.

Vepara Elektronik Para ve Ödeme Hizmetleri A.Ş. ise Sanal POS, Para havalesi ve elektronik para süreçleri için kurulmuş bir şirket. VeVentures’ın bir parçası olan şirketin kardeş şirketleri arasında tarım, mühendislik ve bilişim alanında şirketler bulunuyor.

Ödeme kuruluşu olarak hizmet verecek şirketler ise şöyle;

BRQ Link Ödeme Hizmetleri A.Ş ise İstanbul Yenibosna Kuyumcukent’te yer alan bir ödeme şirketi. Şirketin temsilciler aracılığı ile para transferine olanak sağlayacağı belirtiliyor. Hali hazırda Mersin ve Ankara’nın yanı sıra Fatih, Beyoğlu ve Beylikdüzü’nde temsilcileri olan şirketin para transferleri için farklı bir pencere açacağı ön görülebilir.

Lidio Ödeme Hizmetleri A.Ş, hali hazırda bazı şirketlerin kullandığı Mobilexpress platformunu tüm şirketlerin kullanımına açıyor. Lidio’nun halen 30 milyondan fazla kredi kartı bilgisini sakladığı ve yıllık 130 milyonu aşkın aktif işleme aracılık ettiği belirtiliyor.

Sundus Ödeme Kuruluşu A.Ş. İstanbul Mecidiyeköy merkezli 25 milyon sermayeye sahip bir ödeme şirketi.

Bizi takip edin:

Google Play'den alın Google News Twitter
Continue Reading
Advertisement
Yorum yapmak için tıkla