Connect with us

2000 Sonrası SGK'lılar

EPT, staj ve çıraklık ve Bağ-kur mağdurları için emeklilik müjdesi geldi!

Yayınlanma tarihi:

EPT mağdurları ve staj ve çıraklık mağdurları da yeni emeklilik yasasıyla birlikte 50 yaşın altında emekli olma imkanına sahip olacak. Prim ve yaş şartı yeni yasa ile değişecek. Peki ayrıntılar neler?

EYT mağdurları, hak mücadelesine girişmişti. EYT’liler, sonunda kazandı ve mağdurların çoğu emekli oldu. Durum böyle olunca staj ve çıraklık mağdurları, EYT prim mağdurları ve Bağ-kurlular, yeni bir düzenleme beklentisi içine girdi.

BAKAN BİLGİN’DEN KRİTİK AÇIKLAMA

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’den gelecek düzenlemeyle ilgili önemli bir açıklama geldi. Kademeli emeklilik sayesinde milyonlarca kişi emekli olacak. Bu yeni sistemle özellikle EPT’li bireyler, stajyerler, çıraklık mağdurları, Bağ-kurlular ve ev hanımları erken emeklilik hakkına kavuşacak.

50 YAŞINDAN ÖNCE EMEKLİLİK

Özellikle 1999-2000-2005 yılları önem taşıyor. Bu dönemlerde sigorta girişi olanlar 50 yaşın altında emekli olabilecek. Kademeli emeklilik sistemi ve erken emeklilik detayları EYT dışında kalanları da kapsıyor. Erken emeklilikten özellikle stajyerler, çıraklık mağdurları, 1999 sonrası SGK girişi olanlar, Bağ-kurlular, ev hanımları ve prime takılanlar faydalanacak.

KADEMELİ EMEKLİLİK SİSTEMİ

Kademeli emeklilik sistemi, 3.600 prim günüyle emeklilik hakkını da içeriyor. 10 yıl çalışma süresini tamamlayan vatandaşlar, bu yasa sayesinde emekli olma hakkını elde edecek. Ayrıca EYT’yi kaçıran veya 1999 sonrası sigorta girişi olan vatandaşlar da bu yasadan faydalanabilecek. Prim gün sayısının azalmasıyla birlikte Bağ-kurlular da avantajlı duruma geçecek.

15 YIL ÇALIŞMA İLE EMEKLİLİK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, esnafa erken emeklilik müjdesini de verdi. Artık küçük esnaf da emeklilik sistemiyle birlikte erken emekli olma hakkına sahip olacak. 15 yıl esnaflık yapanlara emeklilik imkanı sunulacak.

Bizi takip edin:

Google Play'den alın Google News Twitter
Continue Reading
Advertisement
Yorum yapmak için tıkla