Connect with us

EKONOMİ

Doğanlar Mobilya Grubu, İstanbul Mobilya Fuarı’nda yeni ürünlerini sergiliyor

Yayınlanma tarihi:

– Dünya mobilya sektörünün en önemli buluşmaları arasında yer alan ve 3 milyar dolarlık ihracat hacmi oluşturmayı hedefleyen IIFF-İstanbul Mobilya Fuarı, 3 bini aşkın markanın katılımıyla başladı. Doğtaş, Kelebek, Lova Yatak, Kelebek Mutfak Banyo ve Ruum Store markalarıyla, mobilya sektörünün en başarılı gruplarından Doğanlar Mobilya Grubu da fuarda ziyaretçilerini bekliyor. Yeni koleksiyonların sergilendiği fuarda grubun CEO’su İsmail Doğan, misafirlerini ağırlayarak 2023 hedeflerini anlattı ve yatırımlarına ilişkin bilgi verdi.

Mobilya Dernekleri Federasyonu (MOSFED) tarafından TÜYAP ve Mos Fuarcılık iş birliğiyle gerçekleştirilen fuar, TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi ile İstanbul Fuar Merkezi’nde (İFM) eş zamanlı olarak kapılarını 3 yıl aradan sonra açtı.

FUAR 29 OCAK’TA SONA ERİYOR

Bu yıl 28 salonda binden fazla katılımcı firma ve 3 binin üzerinde markaya ev sahipliği yapacak fuar, 200 bin metrekarelik alana ulaştı. Dünya mobilya sektörünün en önemli buluşmaları arasında yer alan, alanında Avrupa’nın en büyüğü olan ve 140 binden fazla ziyaretçi hedefleyen İstanbul Mobilya Fuarı, 29 Ocak’ta sona erecek.

BAHÇE MOBİLYALARI İLK KEZ FUARDA

Küresel marka olma yolunda emin adımlarla ilerlediklerini ve fuarları çok önemsediklerini söyleyen Doğanlar Mobilya Grubu CEO’su İsmail Doğan, yurt dışı yatırımlarına hız verdiklerini anlattı.

Fuarın ilk günü olmasına rağmen yoğun ilgi gördüklerini söyleyen Doğan, “Bu yıl fuara tamamen yeni ürünlerimizle katıldık.  2022’de toplamda yüzde 95 büyüdük. Lova Yatak 2,5 kat, Kelebek Mutfak 2 kat, Ruum Store da 5 kat büyüme gösterdi. Doğtaş ve Kelebek grubun içinde en büyük markalar olduğu için havuz yaptığımızda bu büyüme yüzde 95’i buldu. Bizim için fuarlar çok önemli, markalarımız yurt içi ve yurt dışında tasarımlarıyla ciddi takip ediliyor. Fuarlar bize ziyaretçi açısından katkı sağlıyor. Mevcut bayilerimiz fuara gelerek koleksiyonları görüyor, motivasyonları artıyor. Türkiye artık dünyada mobilya üretiminde kendini hissettiriyor. Avrupa ve Amerika; Çin pazarından uzaklaşıyor, bize doğru kaymaya başlıyor. O nedenle ziyaretçi sayılarımız da çok fazla, müşteri bulmamız da kolaylaşıyor” dedi.

MOBİLYADA SOFT RENKLER ÖN PLANA ÇIKTI

Mobilya sektöründe bu yılın modasına ilişkin bilgi veren Doğan, “Bu sene mobilyada daha çok yumuşak, krem, beyaz gibi soft renkler ön plana çıktı. Kalın dokulu kumaşlardan koltuk takımları ve deriler tekrar hayatımıza girdi. Pandemiden sonra insanlar koltuk alırken daha rahat, olduğu yerde yatabilecek, dönebilir olmasına dikkat ediyor. Ayrıca evlerde aksesuarlara ve bahçe mobilyalarına talep arttı. İlk defa fuarda bahçe mobilyalarını sergiliyoruz” diye konuştu.

SATIŞ GELİRLERİNDE YÜZDE 90 BÜYÜME HEDEFİ

Hedeflerini anlatan Doğan, “Markalarımız sevildiği için sürekli bayilik talebi geliyor. 2023 yılında konsolide satış gelirlerini yüzde 85-90 seviyesinde artırarak, 7 – 7,2 milyar lira seviyesinde gerçekleştirmeyi hedefliyor. Konsolide satış gelirleri içerisinde ihracatın pay öngörüsü ise yüzde 12-15 seviyesinde. Türkiye genelinde 100-110, yurt dışında ise 20-25 yeni satış noktası amaçlanıyor. Konsolide satış gelirlerinin yüzde 5-yüzde 8,5’i oranında yatırım harcaması öngörülüyor. Bu yıl da önceki yıl gibi agresif büyümeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

 

 

 

Bizi takip edin:

Google Play'den alın Google News Twitter
Continue Reading
Advertisement
Yorum yapmak için tıkla