Connect with us

TÜM HABERLER

Ümitcan Uygun’a şaşırtan tahliye geldi

Yayınlanma tarihi:

‘Uyuşturucu ve Uyarıcı Madde Kullanmak ve Kullanılmasını Alenen Özendirmek’ suçlarından cezaevinde bulunan Ümitcan Uygun’a tahliye geldi.

Aleyna Çakır’ı önce döven sonra da baygın videosunu çeken Ümitcan Uygun, uyuşturucu kullandığı videoları sosyal medyada paylaşmıştı. Yaptığı paylaşımın ardından uyuşturucu kullanımından dolayı cezaevine atılan Uygun tahliye edildi.
Aynı zamanda Aleyna Çakır’ın öldürülmesi ile ilgili şüpheli olarak da yargılanma süreci devam eden Uygun’un tahliyesi üzerine Çakır’ın avukatı Umur Yıldırım” söylenecek söz kalmadı” diyerek tepki gösterdi.

CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI AÇIKLAMASI

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Kaçakçılık ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu olay hakkında açıklamada bulundu. İşte o açıklama;  “Bazı sosyal medya ve haber sitelerinde, Ü.U. isimli şahsın uyuşturucu madde kullanırken görüntülendiği bir videonun internet dolaşımında olduğuna yönelik bilgilerin yer aldığının görülmesi üzerine Cumhuriyet başsavcılığımızca soruşturma işlemlerinin başlatıldığı, şüpheli Ü. U. alınan savunması akabinde, Ankara Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’nin kararı ile tutuklanmasına karar verildi.

KAMU DAVASI AÇILDI

Cumhuriyet başsavcılığımızca yapılan değerlendirme ile şüpheli hakkında 5237 Sayılı Türk Ceza Kanununun 190/2. Maddesi hükmünün yasal unsurları itibariyle yeterli delile ulaşılarak Ankara Nöbetçi Asliye Ceza Mahkemesi’ne kamu davasının açılarak, mahkemece iddianamenin iadesine karar verildiği, söz konusu iadeye ilişkin mahkeme kararına karşı başsavcılığımızca nöbetçi Ağır Ceza Mahkemesine yapılan itirazın reddine karar verildi. Kesinleşen mahkeme kararlarına karşı, başsavcılığımızca Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürlüğü Kanun Yararına Bozma bürosuna talepte bulunuldu” açıklamasında bulundu.

TUTUKLULUK SÜRE SINIRI VAR

Açıklamanın devamında tutukluluk süresinin 6 aydan fazla olamayacağı hükmü nedeniyle Uygun’un tahliye edildiği söylenerek, “Soruşturma evresinde tutukluluk süresi, ağır ceza mahkemesinin görevine girmeyen işler bakımından altı ayı geçemez hükmü karşısında, Şüpheli Ü.U hakkında Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’nce ‘Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde Kullanılmasını Özendirme’ suçundan verilen tutuklama kararının kaldırılması ve adli kontrol altına alınmasına karar verildiği anlaşılmıştır” denildi.

Bizi takip edin:

Google Play'den alın Google News Twitter
Continue Reading
Advertisement
Yorum yapmak için tıkla