Connect with us

EKONOMİ

2024 Asgari ücret zammı için kritik tarih belli oldu

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, asgari ücret zammı için tarih verdi.

Yayınlanma tarihi:

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, asgari ücret zammı için tarih verdi. Işıkhan, aralık ayı başında Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantılarının gerçekleşeceğini belirterek, “Herkesin mutabık kaldığı bir tutarda uzlaşılacağını ümit ediyoruz” dedi.

Işıkhan, kabine toplantısının ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, asgari ücret zammı için tarih verdi. Işıkhan, “Asgari ücretle ilgili çalışmalar devam ediyor. Aralık ayı başında Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantılarını gerçekleştireceğiz. Herkesin mutabık kaldığı bir tutarda uzlaşılacağını ümit ediyoruz” dedi.

Asgari ücret zammı ne kadar olacak?

Aralık ayında yapılacak olan Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantıları sonrasında asgari ücret zammı belli olacak. Yıl ortasında asgari ücrete yüzde 34 oranında zam yapılmıştı. Net 11.402 TL olan asgari ücret aralık ayında yapılacak zam neticesinde 2024 yılı tutarı belli olacak.

Enflasyon verileri ve Merkez Bankası’nın enflasyon tahmini baz alınarak gerçekleşen hesaplamalara göre, 2024 yılından itibaren geçerli olacak asgari ücretin 15.000 TL ile 17.000 TL aralığında yer alacağı tahmin ediliyor.

Asgari ücret zammı için beklentiler

Asgari ücret zammı için beklentiler yükselirken, işçi sendikaları asgari ücretin en az 15.000 TL olmasını talep ediyor. İşveren sendikaları ise asgari ücretin 13.000 TL civarında olmasını istiyor.

Asgari ücret zammı, yaklaşık 7 milyon asgari ücretlinin maaşlarını doğrudan etkileyecek. Zam, ayrıca enflasyonla mücadelede de önemli rol oynayacak.

Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
Continue Reading
Advertisement
Yorum yapmak için tıkla