Connect with us

2000 Sonrası SGK'lılar

3600 prim günü SGK, SSK, Bağkur’lulara emeklilik şansı!

Yayınlanma tarihi:

EYT yasasıyla birlikte, milyonlarca kişiye emeklilik hakkı kazandı. Yasa kapsamı dışında kalanlar ve emeklilik süresini birkaç günle kaçıranlar için yeni düzenlemeler yapılması planlanıyor. Meclis’in ilk gündemi bu olacak.

AK Parti’nin üzerinde çalıştığı düzenlemede yaş şartının esnetilmesi ve tamamen kaldırılması gibi EYT yasasındaki gibi önlemler alınarak kısmi emeklilik imkanı sağlanabilir.

MASADA NELER VAR?

EYT’lilerin emeklilik başvurularında eksik prim ödemeleri için borçlanma veya ihya gibi seçenekler sunuluyor. Temmuz ayında asgari ücretin 10 bin lirayı aşması bekleniyor, bu da emeklilik ödemelerini artıracak. Haziran sonuna kadar başvuru yapacak olanlar daha düşük miktarlar ödeyecekler.

EYT’lilerin hesaplı bir şekilde emeklilik yapabilmeleri için yeni asgari ücret ödemelerine dikkat edilmeli ve başvurular zamanında yapılmalıdır.

HABERİN DEVAMINI OKUMAhttps://www.takvim.com.tr/galeri/ekonomi/ssk-bagkurlulara-3600-prim-gun-mujdesi-aciklandi-eyt-kismi-emeklilikle-2-yil-baslangic-geriye-cekilecek-2000-sonrasi-kadinlarda-50-erkeklerde-55-yas/29K İÇİN TIKLAYIN…

Bizi takip edin:

Google Play'den alın Google News Twitter
Continue Reading
Advertisement
Yorum yapmak için tıkla