Connect with us

EKONOMİ

2024 YILI TARIMSAL DESTEK ÖDEMELERİ! Çiftçilere Müjde!

2024 YILI TARIMSAL DESTEK ÖDEMELERİ! Çiftçilere Müjde!

Yayınlanma tarihi:

ÇİFTÇİLERE MÜJDE! Hesaplara 783 Milyon 465 Bin TL Destek Ödemesi Yatırılıyor! Hesabınızı Kontrol Edin

Yeni yıla sayılı günler kala, çiftçilerin merakla beklediği haber nihayet geldi: 2024 tarımsal destek ödemeleri Resmi Gazete’de yayımlandı! Buğday, arpa, çavdar, yulaf gibi ürünler için dekar başına 149 TL destek sağlanacak. Ayrıca, mazot ve gübre desteği ile ilgili detaylar da açıklanmış durumda.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yayınlanan tebliğe göre, 2024 yılında buğday, arpa, çavdar, yulaf, çavdar tritikale, çeltik üreticilerine verilecek destek ödemelerinde değişiklik yapıldı. Çiftçilere buğday, arpa, çavdar, yulaf için dekar başına 149 lira destek sağlanacak.

Mazot ve gübre desteği ise henüz bakanlık tarafından açıklanmadı. Ancak, Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) kaydı bulunan çiftçiler, e-devlet sistemi üzerinden T.C. kimlik numaraları ile birlikte sorgulama işlemi yapabilecekler.

2024 yılı kapsamında çeşitli ürünler için belirlenen destek miktarları da dikkat çekiyor. Çeltik üreticilerine dekar başına 250 TL mazot ve 21 TL gübre olmak üzere toplamda 217 TL destek ödemesi yapılacak. Fındık, kuru soğan, yaş çay, zeytin ve şeker pancarı üreticileri için toplamda 107 TL destek ödemesi sağlanacak.

Kuru fasulye, mercimek, nohut üreticilerine 124 TL, patates ve soya üreticilerine 193 TL, yağlık ayçiçek yağı üreticilerine 142 TL destek ödemesi yapılacak.

Nadas için de dekar başına 40 TL mazot desteği sağlanırken, organik tarım için kategorilere göre dekar başına 30 TL ile 180 TL arasında destek ödemesi yapılacak. Destek ödemeleri ile ilgili tüm detaylar ve başvuru dilekçesi Resmi Gazete’de yer alıyor. Çiftçiler, bu müjdeli haberi alarak yeni yıla umutla ve daha güçlü girmeye hazırlanıyorlar.

Bizi takip edin:

Google Play'den alın Google News Twitter
Continue Reading
Advertisement
Yorum yapmak için tıkla