Connect with us

EKONOMİ

2024 Asgari ücret zammı için gözler ilk görüşmede olacak! Fatih Portakal’dan zam için yeni tahmin: 16.500-16.900

Ekonomide yaşanan yüksek enflasyon nedeniyle asgari ücret zammı, milyonlarca çalışanın gündeminde yer alıyor.

Yayınlanma tarihi:

Ekonomide yaşanan yüksek enflasyon nedeniyle asgari ücret zammı, milyonlarca çalışanın gündeminde yer alıyor. Hükümet ile işçi temsilcileri, 1 Aralık’ta ilk kez bir araya gelecek ve zam için masaya oturacak.

Gazeteci Fatih Portakal, asgari ücret zammı konusundaki son bilgileri Sözcü TV’deki haber bülteninde paylaştı. Portakal, zam için yeni bir tahminde bulundu.

Portakal, “Asgari ücret aşağı yukarı 17 bin TL olacak. 16.500-16.900 civarında bir rakam olabilir. Daha önce de söyledim, 100 lira eksik 100 lira fazla olabilir. Ama şunu söyleyeyim fazlasıyla çıkaracaklar. Verdikleri zammı fazlasıyla çıkaracaklar” dedi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz da asgari ücretle ilgili bir açıklama yaparak ‘Bu sene asgari ücrete yüzde 114 oranında zam yapıldı. Asgari ücret artışı, enflasyonun çok üzerinde oldu. Bunun bütçeye maliyeti 500 milyar lira oldu’ dedi.

Yılmaz, asgari ücret zammı için ‘Enflasyon oranını dikkate alarak, çalışanların refahını artıracak bir düzenleme yapacağız’ ifadelerini kullandı.

Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
Continue Reading
Advertisement
Yorum yapmak için tıkla