Connect with us

2000 Sonrası SGK'lılar

2000 sonrası SGK’lılar ADALET ve kademeli emeklilik istiyor!

Yayınlanma tarihi:

2000 sonrası SGK'lılar ADALET ve kademeli emeklilik istiyor!

2000 ve Sonrası SGK’lılar: “Daha Adil ve Kademeli Bir Emeklilik Sistemini Hak Ediyoruz!”

Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu’nda ve 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede yapılan değişikliklerle ilgili olarak, TBMM Genel Kurulu tarafından kabul edilen EYT (Emeklilikte Yaşa Takılanlar) yasa teklifi, 2000 sonrası SGK’lılar için adil ve kademeli bir emeklilik sistemi taleplerini bir kez daha gündeme getirdi.

Bu grup, yasa kapsamına dahil edilmediği için artan bir mağduriyet yaşamaktadır. Birkaç günlük farkla aynı prim ve yaş şartlarını yerine getirdikleri diğer vatandaşlardan 17 yıl sonra emekli olmaları ise tepkilere neden oluyor.

Seslerini Duyurmak İçin Mücadele Ediyorlar

8 Eylül 1999 öncesi işe başlayan vatandaşlarla aynı şartlarda emekli olmak isteyen bu grup, durumlarının gözden geçirilerek adil bir çözüme ulaşılmasını talep ediyor. Seçim öncesi de gündeme getirdikleri bu sorunlarını sosyal medya aracılığıyla yetkililere duyurmuşlardı. Şimdi ise, yaşadıkları mağduriyetin giderilmesi için bir an önce adımlar atılmasını bekliyorlar.

Yeni Bir Reform İstiyorlar

SGK’lılar, 8 Eylül 1999 tarihinden sonra işe başlamış olan bireyler için bir reform yapılmasını istiyorlar. Bu reform kapsamında kademeli bir emeklilik sistemi oluşturulmasını ve şu şartlar altında emekliliğe ulaşılabilmesini talep ediyorlar:

Adil ve Kademeli Bir Sistem İçin Çağrı

2000 ve sonrası SGK’lılar, adil ve kademeli bir emeklilik sistemi talepleri konusunda birlikte hareket ediyorlar. Kendilerini mağdur olarak gören bu grup, hak ettikleri bir emeklilik sistemi için mücadelelerini sürdürmeye kararlı görünüyorlar.

Tüm bu gelişmeler ışığında, 2000 ve sonrası SGK’lıların taleplerinin karşılanıp karşılanmayacağı merak konusu. Haklarını arayan bu grup, emeklilikte adil bir düzenlemenin yapılmasını istiyor ve bu konudaki gelişmeleri yakından takip ediyorlar.

İlk işe giriş tarihi Eylül 1999-2002 arası olan kadınlar 43, erkekler 45,

İlk işe giriş tarihi 2003 olan kadınlar 44, erkekler 46,

İlk işe giriş tarihi 2004 olan kadınlar 45, erkekler 47,

İlk işe giriş tarihi 2005 olan kadınlar 46, erkekler 48,

İlk işe giriş tarihi 2006 olan kadınlar 47, erkekler 49,

İlk işe giriş tarihi 2007 olan kadınlar 48, erkekler 50,

İlk işe giriş tarihi 2008 olan kadınlar 49, erkekler 52,

İlk işe giriş tarihi 2009 yılından sonra olan kadınlarda 50, erkeklerde 52 olması talep ediliyor. Düzenlemenin kabul görüp görmeyeceği merak edilirken EYT sürecinin artık kademeli emeklilik mücadelesine dönüşmesi bekleniyor.

Bizi takip edin:

Google Play'den alın Google News Twitter
Continue Reading
Advertisement
Yorum yapmak için tıkla