Sosyal medyada bizi takip edin

Kültür

Türk Filmlerinin Çekildiği Anadolu Şehirleri

Yayınlanma tarihi:

Güncelleme:

Son gelişmeleri kaçırmamak için Google News sayfamızı takip edin. Butona tıkladıktan sonra açılan sayfanın sağ üst tarafında yer alan yıldızlı "Takip Et" simgesine dokunmanız yeterlidir. Takip Et

Türk film ve dizilerinin çekildiği mekânlar ve şehirler, milyonlarca  izleyicinin en çok merak ettiği konular arasında yer alıyor… 1980’li yıllardan günümüze sinemalarda gişe rekorları kıran, televizyonlarda yüzbinlerce kişinin sıkı takipçisi olduğu diziler bakın hangi illerde çekiliyor.  Son dönemlerin başarılı filmlerinden, yapımcılığını Vahdet Erdoğan’ın yaptığı Nasipse Olur filmi Sinop ve Boyabat’ta çekildi ve bölgenin tanıtımına katkı sağladı. 

Neden Anadolu Şehirleri?

Yaşanmış hikâyeleri konu alan diziler ve filmlerin gerçek hayattan esinlenmesi ve doğal görsellerin bulunması, hatta bazen oyuncuların yerel halktan seçilmesi dizi yönetmenlerin tercih nedenleri arasında… Türk filmlerinin büyük bir kısmı İstanbul ve yakın çevresinde çekilmekle birlikte, Anadolu’nun farklı kasaba ve kentlerinde çok sayıda unutulmaz sinema  eseri ortaya çıktı. Film oyuncularına karşı büyük bir sevgi ve hayranlık uyandı.

Dizilerde, Anadolu’nun tarihi kimliğiyle ön plana çıkan kasabaları özellikle tercih ediliyor. Milyonlarca kişi tarafından merakla takip edilen diziler o kentin popüler olma sürecini başlatıyor ve yerli-yabancı turist akınına uğruyor. Dizilerde sıkça rastlanan mekanları gezip görmek, oralarda hatıra fotoğrafı çektirmek izleyicilere ayrı bir heyecan yaşatıyor. Filmlerin çekildiği Anadolu şehirleri ise turizm açışından avantajlı konuma geçiyor. Günümüzde hala devam eden dizi ve sinema setlerinin şehirleri de ziyaretçi akınına uğramaya devam ediyor. 

Nasipse Olur Filminin Konusu

Peş peşe gelen felaketlere karşı mücadele eden genç bir kadının başına gelenlerin anlatıldığı Nasipse Olur filminde Günfer, pastacılık yaparak geçinen genç bir kadındır. Babasının vefatının ardından büyük bir yıkım yaşayan Günfer, tam kendisini toparlamaya çalışmışken, amcasının kumar borcu nedeniyle baba yadigarı olan ekmek fırınına mafyanın dayanmasıyla iyice bir çıkmaza girer.

Üstüne üstlük evlenme hayali kurduğu Yaşar tarafından aldatıldığını öğrenen Günfer’in hayatı iyice altüst olmuştur. Başına gelen felaketlere karşı direnen Günfer’in hayatı, mahallenin zenginlerinden Gökhan ile yollarının kesişmesiyle farklı bir hâl alır. Nasipse olur filmi Sinop ve Boyabat’ta çekildi ve 2020 yılında seyirci ile buluştu. 

Nasipse Olur Filminin Yapımcısı Vahdet Erdoğan Kimdir?

1979 yılında Sinop Boyabat’ta doğdu. İlkokulu köyünde, orta ve liseyi İstanbul Üsküdar’da okudu. Üniversite eğitimini halkla ilişkiler alanında tamamladı.

Üniversite eğitiminden sonra kurumsal ve stratejik yönetim, sosyal sorumluluk, reklamcılık, organizasyon ve siyasal iletişim alanlarında eğitimler aldı. Siyasi partiler, sivil toplum kuruluşları, sosyal sorumluluk projelerinde görevler aldı, yöneticilikler yaptı. Seyahat etmek, sosyal sorumluluk projelerinde görev almak, film izlemek hobileri ve uğraşıları arasında yer almaktadır.

Reklam, tasarım, matbaa ve organizasyon alanlarında faaliyet gösteren farklı kuruluşlarda çalıştıktan sonra 2003 yılında Greenart Grup’u kurdu.

Grup bünyesinde ajans, organizasyon, outdoor reklam, prodüksiyon, araştırma ve yayıncılık hizmetlerinde faaliyet gösteren şirket ve markalar yer almaktadır.

Halen Greenart Grup’un yönetim kurulu başkanlığının yanı sıra TÜRK KIZILAYI Genel Merkez Delegeliği, İstanbul Gazete ve Medya Habercileri Derneği Yönetim Kurulu Üyeliği, Boyabat 1868 Spor Kulübü Başkanlığı’nı yürütmektedir.

Mevcut çalışmalarını sürdürürken GREENART Prodüksiyon bünyesinde film yapımcılığına başladı, ilk sinema filmi Nasipse Olur’u 2020 yılında seyirciyle buluşturdu

Babam ve Oğlum

2005 tarihinde vizyona giren filmde, 1980 darbesinde doğan Deniz’in öyküsü ekrana yansıtılıyor. Film çekimleri İzmir Seferihisar, Balıkesir Ayvalık ve İstanbul’da yapıldı. Filmin sokak sahnelerinin tamamı yönetmen Çağan Irmak’ın memleketi olan Seferihisar’da çekilir.

Filmde yer alan kahve babasının sürekli olarak gittiği kahve, bakkal ise  Irmak’ın çocukluk günlerinde  gazoz aldığı bakkal..

Güneşi Gördüm

Ses Sanatçısı Mahsun Kırmızıgül’ün yazıp yönettiği filmin ilk bölümleri Kars’ın Yankıpınar Köyü’nde  çekilmiştir.

Türkiye’deki bir diğer mekân ise İstanbul’dur. Güneşi Gördüm filminin geri kalan kısmı Norveç, İsveç, Danimarka, Yunanistan ve Bulgaristan’da çekilir.

Propaganda

Sinan Çetin’in yönettiği Propaganda filmi, Ünlü sanatçı Kemal Sunal’ın sahne aldığı son filmi olup, Nevşehir’in Yalman Köyü’nde çekilmiştir.

Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
Continue Reading
Reklam