Connect with us

TEKNOLOJİ

Omegle Kapandı Mı, Neden?

14 yılı aşkın süredir var olan platform neden kapandı?

Yayınlanma tarihi:

Bireylerin yabancılarla bağlantı kurmasına ve konuşmasına olanak tanıyan popüler bir çevrimiçi sohbet hizmeti olan Omegle, 14 yılı aşkın bir sürenin ardından, “tarif edilemeyecek kadar iğrenç suçlar” işlemek de dahil olmak üzere platformun giderek artan şekilde kötüye kullanılması nedeniyle kapatıldı.

2009 yılında 18 yaşındaki programcı ve lise öğrencisi Leif K-Brooks tarafından kurulan site, varlığı boyunca önyükleme yaptı. Yıllar geçtikçe popülaritesi azalmış olsa da, analiz firması BenzerWeb’e göre geçen ay hâlâ yaklaşık 50 milyon ziyaretçi çekti.

“Omegle’yi başlattığımda gerçekten ne bekleyeceğimi bilmiyordum. 18 yaşında bir çocuğun, Vermont’taki ebeveynlerinin evindeki yatak odasında, hiçbir pazarlama bütçesi olmadan oluşturduğu bir Web sitesi kimsenin umurunda mı? Ancak lansmandan hemen sonra popüler oldu ve oradan organik olarak büyüyerek milyonlarca günlük kullanıcıya ulaştı. Bunun, yeni insanlarla tanışmanın temel bir insani ihtiyaç olmasıyla ve Omegle’nin bu ihtiyacı karşılamanın en iyi yollarından biri olmasıyla ilgisi olduğuna inanıyorum,” diye bir blog yazısında bu ifadelere değindi K-Brooks.

“Koşulların farklı olmasını ne kadar istesem de, bu mücadelenin stresi ve masrafı – Omegle’yi işletmek ve onun kötüye kullanılmasıyla mücadele etmenin mevcut stresi ve masrafıyla birleştiğinde – çok fazla. Omegle’yi işletmek artık ne finansal ne de psikolojik açıdan sürdürülebilir değil. Açıkçası 30’lu yaşlarımda kalp krizi geçirmek istemiyorum” diye yazdı.

Hizmeti tek başına yürüten K-Brooks, internetin son on yılda ne kadar değiştiğinden duyduğu hayal kırıklığını dile getirdi.

“Omegle için verilen savaş kaybedildi ancak internete karşı savaş tüm hızıyla devam ediyor. Hemen hemen her çevrimiçi iletişim hizmeti Omegle ile aynı türden saldırılara maruz kalmıştır; Bazıları çok daha büyük kaynaklara sahip çok daha büyük şirketler olsa da hepsinin bir yerlerde kırılma noktaları var. Durum bir an önce değişmediği sürece, âşık olduğum İnternet’in varlığının sona erebileceğinden ve onun yerine TV’nin güçlendirilmiş versiyonuna daha yakın, büyük ölçüde pasif tüketime odaklanmış, çok daha az tüketime sahip bir şeye sahip olacağımızdan endişeleniyorum. Aktif katılım ve gerçek insani bağlantı fırsatı sağlar” diye ekledi.

Kaynak: TechCrunch

Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
Continue Reading
Advertisement
Yorum yapmak için tıkla