Connect with us

TEKNOLOJİ

Meta Ve IBM Yapay Zekâ İçin Güçlerini Birleştiriyor

Dünyanın teknoloji alanındaki lider iki devi yapay zekâ teknolojileri geliştirmek için güçlerini birleştireceğini açıkladı.

Yayınlanma tarihi:

Meta, AI zihin paylaşımı için devam eden savaşta etkisini daha da geniş bir alana yaymak istiyor.

Bu sabah, sosyal ağ, yapay zekâda “açık inovasyonu” ve “açık bilimi” destekleyen bir endüstri kuruluşu olan AI Alliance’ı kurmak için hedef kitlesi kesinlikle daha kurumsal olan IBM ile birlikte çalıştığını duyurdu.

Peki, Yapay Zekâ İttifakı tam olarak ne yapacak ve çalışmaları oldukça benzer (en azından kapsayıcı görevi, üyeleri ve ilkeleri açısından) Yapay Zekâ Ortaklığından nasıl farklı olacak? Yapay Zekâ Ortaklığı yıllar önce, Yapay Zekâ İttifakının iddia edildiği gibi, günün acil Yapay Zekâ sorunları hakkında halkı eğitmek için açık kaynak lisanslarını ve toplantı tutanaklarını kullanarak araştırma yayınlama sözü vermişti.

Kafa karıştırıcı bir şekilde, Yapay Zekâ Ortaklığı aslında Yapay Zekâ İttifakının bir üyesidir. İttifak, en son paylaşılan bir basın açıklamasında “iş dünyasının ve toplumun ihtiyaçlarını eşit ve sorumlu bir şekilde karşılayan açık yapay zekâ kaynaklarını geliştiren fırsatları belirlemek” için “önceden var olan işbirliklerinden yararlanmayı” (muhtemelen Yapay Zekâ Ortaklığı da dâhil) planladığını söylüyor.

AI Alliance’ın üyeleri ilk olarak yapay zekâ “güven ve doğrulama” ölçümleri, yapay zekâ eğitimini ve açık kaynak yapay zekâ modellerini ve çerçevelerini destekleyen donanım ve altyapı gibi alanları geliştirmeye adanmış çalışma grupları, bir yönetim kurulu ve bir teknik gözetim komitesi oluşturacak. Ayrıca proje standartları ve yönergeleri oluşturacaklar ve ardından “yapay zekâ alanında değerli ve uyumlu çalışmalar yapan” hükümet, kar amacı gütmeyen kuruluşlar ve sivil toplum kuruluşlarından gelen “önemli mevcut girişimler” (basın bülteninde adı açıkça belirtilmeyen girişimler) ile ortaklık kuracaklar. ”

Bu, İttifakın ilk üyelerinin zaten bağımsız olarak yaptıklarına çok benziyorsa, yanılmıyorsunuz. Ancak açıklamada Yapay Zekâ İttifakı, çalışmalarının (nihai olarak hangi şekli alırsa alsın) gereksiz bir şekilde kopyalanmak yerine tamamlayıcı ve katkı sağlama amaçlı olduğunu vurguluyor.

Bakalım gelecek günlerde bu ittifak dünyaya ne gibi katkılar sunacak, sunabilecek.

Kaynak: TechCrunch

Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
Continue Reading
Advertisement
Yorum yapmak için tıkla