Connect with us

TÜRKİYE

2150-3595-5380 Prime Sahip Olanlara Çifte Bayram! SGK başlangıcı 1999-2011-2021 Arası Olanların Talihi Gülecek

Yayınlanma tarihi:

2150-3595-5380 Prime Sahip Olanlara Çifte Bayram! SGK başlangıcı 1999-2011-2021 Arası Olanların Talihi Gülecek

Türkiye’de emeklilik, son yıllarda çalışanların öncelikli araştırma konularından biri haline geldi. Son yapılan düzenlemelerle birlikte, milyonlarca çalışan için erken emeklilik hayali daha ulaşılabilir hale geldi. Yapılan yeni düzenlemeler, prim ödeme koşullarında esneklik sağlaması, emeklilik yaşının gözden geçirilmesi ve erken emeklilik için yeni yolların açılması gibi önemli adımları içeriyor. İşte bu yeni düzenlemelerin detayları ve sağladığı avantajlar…

Sağlık Sorunlarına Bağlı Malulen Emeklilik:

İş yapma gücünü en az yüzde 60 kaybeden kişiler, sağlık raporu alarak malulen emekli olabiliyor. Bu durumda, en az 1800 gün prim ödeme şartı aranıyor ve yaş şartı bulunmuyor. Ancak, malulen emeklilerin çalışma hakkı bulunmuyor.

Engelli Çalışanlara Özel Emeklilik Hakları:

Yüzde 40 ve üzeri engelli indirimi alan çalışanlar, yaş şartına bakılmaksızın, 15 yıl ve 3600 gün prim ile emekli olabiliyor. Engelli emeklilik hakkından yararlananlar, çalışmaya devam edebilir ve maaşları kesilmez.

Ağır İşlerde Çalışanlara Yıpranma Payı:

Ağır işlerde çalışanlar, yıpranma payı sayesinde, sigortalılık sürelerine ek prim günü ekleyerek erken emeklilik avantajından faydalanabiliyor. Eklenen prim süresinin yarısı kadar yaş şartından indirim yapılıyor, bu da erken emeklilik için büyük bir fırsat sunuyor.

Kısmi Emeklilik İmkanı:

15 yıl ve 3600 gün prim ödeme şartını yerine getirenler, kısmi emeklilik hakkından faydalanabiliyor. Özellikle 9 Eylül 1999 öncesi sigortalılar için bu imkan, erken emeklilik hayallerini gerçekleştirebilmek için bir nefes aldırıyor.

Yapılan yeni düzenlemelerle birlikte, Türkiye’de emeklilik sistemi daha esnek ve erken emeklilik için daha fazla imkan sunuyor. Çalışanlar, bu yeni düzenlemeleri dikkatlice inceleyerek kendi emeklilik planlarını yapabilir ve erken emeklilik hayallerine bir adım daha yaklaşabilirler.

Bizi takip edin:

Google Play'den alın Google News Twitter
Continue Reading
Advertisement