Connect with us

EKONOMİ

2024 YILI FİTRE MİKTARI BELLİ OLDU! İşte Detaylar!

2024 YILI FİTRE MİKTARI BELLİ OLDU! İşte Detaylar!

Yayınlanma tarihi:

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu, 2024 yılı fıtır miktarını 130 TL olarak belirlediğini duyurdu. Prof. Dr. Abdurrahman Haçkalı başkanlığında gerçekleştirilen toplantı sonucunda alınan kararlar, Ramazan ayına özel olarak açıklandı.

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu, toplantıda yapılan değerlendirmeler sonucunda 2024 yılı Ramazan ayı için geçerli olacak fıtır bedelini 130 TL olarak tespit etti. Açıklamada, konunun hadis-i şerifler, sosyo-ekonomik hayat şartları ve bireyin günlük gıda ihtiyacı göz önüne alınarak ele alındığı vurgulandı.

Açıklamada, fitre miktarının nakdi olarak ödenebileceği gibi gıda ve benzeri malzemelerin ayni olarak da verilebileceği belirtildi. Ayrıca, belirlenen bu miktarın günlük oruç fidye bedeli olarak kabul edildiği ifade edildi. Mükelleflerin aynı zamanda günlük gıda harcamalarına denk düşecek bir miktarı fitre olarak verebileceği de hatırlatıldı.

Bu önemli açıklama ile birlikte Diyanet İşleri Başkanlığı, müslümanların Ramazan ayında fıtır vermeleri için gerekli olan miktarın belirlendiğini duyurarak, toplumun bu ibadetini yerine getirmelerine yardımcı oluyor.

Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
Continue Reading
Advertisement
Yorum yapmak için tıkla