Connect with us

EKONOMİ

2024 Yılı Emekli Desteği Güncel Durumu ve Beklentileri: Emekli maaşlarına ek zam var mı? SSK ve Bağ-Kur Emekli Maaşı Ne Kadar Olacak?

Emekli maaşlarındaki son durum ve gelecek beklentileri hakkında merak edilenler var. Ocak ayında yapılan zamla birlikte emeklilere ek gelir sağlanmış, en düşük emekli maaşı 10 bin liraya çıkarılmıştı.

Yayınlanma tarihi:

Emekli maaşlarındaki son durum ve gelecek beklentileri hakkında merak edilenler var. Ocak ayında yapılan zamla birlikte emeklilere ek gelir sağlanmış, en düşük emekli maaşı 10 bin liraya çıkarılmıştı.

Son dakika gelişmelerine göre, Temmuz ayında yapılacak zam için çalışmalar devam ediyor. Başkan Erdoğan’ın emekliler yılını ilan etmesiyle birlikte 2024’e özel düzenlemelerin yapılacağı açıklandı. AK Parti’den yapılan açıklamalar da bu yönde destekleniyor.

Özellikle taban ve kök maaşlarında yapılacak değişiklikler, emekli maaşları üzerinde etkili olacak. Ayrıca çalışılan gün sayısının da maaşı belirlemede önemli olacağı konuşuluyor. Bu değişikliklerin yanı sıra, emeklilere yönelik ikramiye ve promosyon gibi destekler de gündemde.

Bayram ikramiyelerine yapılan %50’lik zamla birlikte, emeklilere 2024 yılında toplamda 6 bin TL ödenecek. Ayrıca, belediye hizmetlerinden, ulaşımdan ve enerjiden indirimler, bankalar tarafından finansal destekler ve kamu tesislerinden indirimli yararlanma gibi avantajlar da gündemdeki yerini koruyor.

AK Parti yetkilileri, Nisan ayında yapılacak meclis açılışıyla birlikte emeklilere yönelik desteklerin TBMM gündemine geleceğini belirtti. Emeklilere yönelik düzenlemeler arasında Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın üzerinde çalıştığı emekli kart projesi de bulunuyor. Bu kart ile emekliler faturalarını ödeyebilecek ve market alışverişi yapabilecekler.

Tüm bu gelişmeler, emeklilerin yaşam standartlarını yükseltmeyi ve gelirlerini artırmayı hedefliyor.

AK Parti Genel Sekreteri Şahin’in 3 soruda emekli maaşı zammı ve desteklerle ilgili yaptığı açıklamalar şu şekilde:

SORU: Emekliler bir sürpriz bekliyor. Sayın Cumhurbaşkanı ile de bunu konuştuğunuzu biliyorum. Bununla ilgili bir çalışma var mı?

CEVAP: Biz her zaman aziz milletimizin beklentileri, arzuları ve şikayetleri doğrultusunda siyaset yapan bir anlayışa sahibiz. Bundan sonra da böyle bir anlayışımız olacak.

Vatandaşımızın derdi neyse, gündemi neyse bize ne geliyorsa biz bunu masaya koyup değerlendirmemizi yapıyoruz. Bununla ilgili çalışmalar olgunlaştığında Sayın Cumhurbaşkanımız kamuoyu ile paylaşacaktır.

Emekliler ile ilgili beklentilerin farkındayız.

SORU: Emekli maaşları ile ilgili şuan devam eden bir çalışma var mı?

CEVAP: Elbetteki. Ankara’da da. Bütün büyükşehirlerde de diğer şehirlerde de herkesin gündeminde olan bir konu. Biz bu konuda çok önemli adımlar attık. Çok önemli iyileştirmeler gerçekleştirdik.

Görüyoruz ki hala serzenişler söz konusu. Biz bunlara hak veriyoruz. Seçmenimizin bunları bizimle paylaşmasını çok değerli buluyoruz. Sorunun çözümünü bizden beklemeleri çok kıymetli. Bu beklentiyi karşılayacak bir çalışma yürütüyoruz.

SORU: Emeklilerle ilgili yeni müjdeler yakın mı?

CEVAP: Çalışmamız olgunlaştığında Cumhurbaşkanımız kamuoyu ile bunu paylaşacaktır. Aziz milletimizin derdiyle dertlenmeye devam edeceğiz.

Bizi takip edin:

Google Play'den alın Google News Twitter
Continue Reading
Advertisement
Yorum yapmak için tıkla