Connect with us

EKONOMİ

2024 Ocak Bedelli Askerlik Yerleri Ne Zaman Açıklanacak?

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), 2024 Ocak ayı bedelli askerlik yerlerinin Ocak ayında e-Devlet ve askerlik şubelerinden duyurulacağını açıklamıştı.

Yayınlanma tarihi:

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), 2024 Ocak ayı bedelli askerlik yerlerinin Ocak ayında e-Devlet ve askerlik şubelerinden duyurulacağını açıklamıştı. Ancak, bedelli askerlik yerlerinin açıklanacağı tam tarih henüz belli değil.

Bedelli askerlik başvuruları 29 Aralık 2023 tarihinde sona ermişti. Başvuru yapan binlerce asker adayı, bedelli askerlik yerlerinin açıklanacağı tarih ve güncel ücret bilgisi için araştırmalara başladı.

Bedelli askerlik ücreti, 2023 yılı ikinci yarısında memur maaşlarına gelen yüzde 49,25 oranında zamla birlikte 122 bin 351 lira 4 kuruştan 182 bin 608 lira 92 kuruşa yükseldi. Bu ücret Haziran ayının sonuna kadar geçerli olacak. Temmuz ayında yeni memur maaş katsayısı ile birlikte bedelli askerlik ücreti de değişecek.

Bedelli askerlik yerleri nasıl öğrenilir?

Bedelli askerlik yerleri, e-Devlet ve askerlik şubelerinden öğrenilebilir. e-Devlet üzerinden bedelli askerlik yerlerini öğrenmek için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:

  1. e-Devlet’e giriş yapın.
  2. “Askerlik Durumu Sorgulama” bölümüne tıklayın.
  3. Kimlik numaranızı ve şifrenizi girin.
  4. “Bedelli Askerlik Yeri Sorgula” seçeneğine tıklayın.

Askerlik şubesinden bedelli askerlik yerlerini öğrenmek için ise askerlik şubesine giderek, kimlik belgeniz ile birlikte başvuruda bulunabilirsiniz.

Bedelli askerlik celp ve sevk tarihleri

Bedelli askerlik celp ve sevk tarihleri henüz açıklanmadı. MSB’den açıklama geldiği zaman haberlerimizde yer vereceğiz.

Bizi takip edin:

Google Play'den alın Google News Twitter
Continue Reading
Advertisement
Yorum yapmak için tıkla