Connect with us

2000 Sonrası SGK'lılar

1999 SONRASI SGK’LILAR İÇİN KOŞULLAR BELLİ OLDU! Bakanlık Açıkladı!

1999 SONRASI SGK’LILAR İÇİN KOŞULLAR BELLİ OLDU! Bakanlık Açıkladı!

Yayınlanma tarihi:

Emeklilere Cumhurbaşkanı'ndan Büyük Destek: Yarından İtibaren 10.000 TL Ek Ödeme

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde yapılan çalışmaların ardından Bağ-Kur prim günü sayısının düşürülmesiyle ilgili beklentilerin ortaya çıkmasının ardından, 1999 sonrası doğan vatandaşların da EYT kapsamında değerlendirileceği belirlendi. Bu gelişme, EYT’den yararlanamayan vatandaşlar arasında büyük ilgi gördü.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Bağ-Kur prim günü sayısının düşürülmesi konusundaki çalışmaların devam ettiğini ve gün sayısının 9 bin günden 7 bin 200 güne düşürülmesinin seçim öncesinde verilen bir vaat olduğunu açıkladı. Bu açıklamalar, EYT kapsamında önemli değişikliklere işaret ediyor.

Geniş kapsamlı bir yasa tasarısının Meclis’ten geçmesi beklenirken, ev hanımlarına prim desteği sağlanması ve Bağ-Kur prim gün sayısının düşürülmesi gibi avantajlar içereceği öngörülüyor. Bu düzenleme ile EYT kapsamındaki vatandaşlar için olumlu gelişmelerin yaşanması beklenirken, özel sektöre dönmek isteyenlere de destek sağlanacak. Bu düzenleme sayesinde Bağ-Kur’luların 5 yıl erken emekli olma imkanına kavuşabileceği dile getiriliyor.

Bizi takip edin:

Google Play'den alın Google News Twitter
Continue Reading
Advertisement
Yorum yapmak için tıkla