Connect with us

2000 Sonrası SGK'lılar

1999 – 2010 arası SGK girişi olanlar! Tablo belli oldu! 5 yıl erken emeklilikte engeller kalkıyor

Yayınlanma tarihi:

1999 - 2010 arası SGK girişi olanlar! Tablo belli oldu! 5 yıl erken emeklilikte engeller kalkıyor

Erken Emeklilikte Sevindirici Gelişme! 1999 – 2010 dönemine sigortalı olanlar için yeni düzenlemeler geliyor.

Meclis’in Ekim ayındaki açılışında, erken emeklilikle ilgili beklenen değişiklikler masaya yatırılacak. Bu düzenleme, prim gün sayısını azaltmayı ve uygun olanlara 5 yıl erken emeklilik fırsatı sunmayı planlıyor. İşte bu konuyla ilgili detaylar…

Erken emeklilik meselesi, Ekim ayında toplanacak Meclis’in ana gündem maddelerinden biri olacak. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, bu önemli konu hakkında bilgilendirme yaptı.

PRİM GÜN SAYISI AZALIYOR

Milyonlarca emekliyi yakından ilgilendiren bu değişiklikte, Bağ-Kur emeklilerinin prim gün sayısı azaltılacak. Şu anda 9.000 gün olarak belirlenen Bağ-Kur emeklilik şartı, 7.200 güne indirilecek. Bu değişiklik, özellikle 10’dan az çalışanı olan küçük işletmelere büyük bir avantaj sağlayacak.

5 YILLIK EMEKLİLİK AVANTAJI

Yapılacak düzenleme sayesinde, belirlenen işletmeler, prim günlerini daha kısa sürede tamamlayarak erken emekli olabilecekler. Bu değişiklikle, 8 Eylül 1999’dan önce sigortalı olan EYT’li işletmeciler, aynı tarihten sonraki erkek ve kadın işletmeciler de bu avantajdan yararlanabilecekler.

EMEKLİLİK YAŞI AÇIKLANDI

Türkiye genelindeki milyonlarca Bağ-Kur’lu, 7.200 prim gününü tamamlayarak emekli olabilecekler. EYT’li işletmeciler için emeklilik yaşı, sigortalı giriş tarihlerine bağlı olarak belirlenecek. Bu, 8 Eylül 1999 sonrasında sigorta başlangıcı olan emekliler için farklılık gösterebilir.

Bizi takip edin:

Google Play'den alın Google News Twitter
Continue Reading
Advertisement
Yorum yapmak için tıkla