Connect with us

TEKNOLOJİ

OpenAI Sora ile ilk resmi müzik videosu yayınlandı!

OpenAI, geçtiğimiz aylarda metini videoya dönüştüren yapay zekâ aracı “Sora” ile geniş yankı uyandırmıştı. Bugün ise ilk resmi müzik videosu yayınlandı.

Yayınlanma tarihi:

OpenAI, bu yılın başında teknoloji camiasının yanı sıra medya ve sanat dünyasından pek çok kişiyi hayrete düşürdü ve aynı zamanda geleneksel videografçıların ve sanatçıların tüylerini diken diken etti; Sora adlı, klip başına 60 saniyeye kadar gerçekçi, yüksek çözünürlüklü ve pürüzsüz videolar yapan yeni bir yapay zeka modeli olan Sora’yı tanıttı.

Teknoloji şimdilik halka açılmadı. OpenAI, Şubat 2024’te Sora’yı “kritik alanları zararlar veya riskler açısından değerlendirmek için kırmızı takım üyelerine” ve seçilmiş küçük bir grup “görsel sanatçıya” açık hale getirdiğini söylemişti. Tasarımcılar ve film yapımcıları.” Ancak bu, ilk kullanıcı dalgasının bazılarının onunla yeni projeler yapmasını ve yayınlamasını engellemedi.

OpenAI’nin özenle seçilmiş Sora erken erişim kullanıcılarından biri olan ve Mart ayında dünyada modelle yapılan üçüncü taraf videoların tanıtımını yapan ilk kişiler arasında yer alan yazar/yönetmen Paul Trillo, ” ilk resmi müzik videosu ” olarak adlandırılan videoyu yarattı. OpenAI’nin Sora’sı ile yapıldı. ”

Video, indie chillwave müzisyeni Washed Out (Ernest Weatherly Greene Jr.) ve yeni single’ı “The Hardest Part” için yapıldı. Esasen, sürekli bir yakınlaştırma yanılsaması yaratmak için hepsi bir araya getirilen, farklı sahneler boyunca 4 dakikalık, birbirine bağlı, hızlı yakınlaştırmalı çekimlerden oluşan bir seridir. Aşağıdan izleyebilirsiniz:

Bu örnek, Sora’nın yapay zekâ ile medya oluşturmadaki gücünü gösteriyor ve yakın zamanda ortaya çıkan, Kanadalı yaratıcı stüdyo Shy Kids tarafından hazırlanan ve balonlu bir adamın yer aldığı “Air Head” adlı ilk demo videolarından bir tanesinin olduğu yönündeki bilgiye faydalı bir yanıt niteliğinde. Aslında ağırlıklı olarak Adobe After Effects’teki rotoskop gibi diğer VFX ve video düzenleme araçlarına dayanıyordu.

Bu aynı zamanda, diğer birçok yaratıcının teknolojiyi ve özellikle OpenAI’yi sömürücü ve insan sanatçıların telif haklarını kazıyarak ve ihlal ederek eleştirmesine rağmen, bazı yaratıcıların (müzik ve videoda) kendilerini ifade etmek ve hikâyeler anlatmak için yeni AI araçlarını kullanma yönündeki sürekli iştahını da gösteriyor.

Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
Continue Reading
Advertisement
Yorum yapmak için tıkla