Connect with us

TÜRKİYE

Beypazarı Maden Suyu Hakkında Merak Edilenler: Beypazarı maden suyu içeriği nedir? Yasaklandı Mı?

Yayınlanma tarihi:

Beypazarı Maden Suyu Hakkında Merak Edilenler: Beypazarı maden suyu içeriği nedir? Yasaklandı Mı?

Beypazarı maden suyu ile ilgili detaylar, son günlerde vatandaşlar arasında merak konusu haline geldi. Özellikle “Beypazarı’nın sahibi kim?” ve “Beypazarı maden suyu içeriği nedir?” gibi sorular, arama motorlarında sıkça aranıyor. İşte, bu merak edilen konuların detayları…

Beypazarı Maden Suyu ve Sahibi

Ankara’nın tarihi ilçesi Beypazarı’nda uzun yıllardır hizmet veren bir firmanın ürettiği maden suyunun, İsviçre Federal Gıda Güvenliği ve Veterinerlik İşleri Dairesi tarafından yüksek bor içeriği sebebiyle yasaklanması gündeme bomba gibi düştü. Beypazarı Doğal Maden Suyu’nun sahibi ise Niyazi Ercan. 1961 yılında Ankara’da doğan Niyazi Ercan, Gaziantep’ten ayrılarak çalışmak için Ankara’ya yerleşen Beypazarı Maden Suyu’nun kurucusu Cemil Ercan’ın oğludur. Şu an ikinci kuşak temsilci olarak Beypazarı Maden Suyu Yönetim Kurulu başkanlığını yürütmektedir.

Niyazi Ercan Kimdir?

Niyazi Ercan, TED Ankara Koleji mezunu olup yükseköğrenimini makina üzerine tamamlamıştır. Evli ve iki çocuk babası olan Ercan, 1984 yılında evlenmiştir.

Beypazarı Maden Suyu İçeriği ve Borun Sağlık Üzerindeki Etkileri

Beypazarı maden suyu, İsviçre’nin uyarısıyla gündeme gelmişti. İçeriğindeki yüksek bor miktarı nedeniyle tartışmalara neden olan maden suyunun mineral değerleri şöyle:

  • Sülfat: 176,11 mg/l
  • Florür: 0,64 mg/l
  • Silikat: 48,21 mg/l
  • Klorür: 21,94 mg/l
  • Bikarbonat: 1433,5 mg/l
  • Kalsiyum: 205,867 mg/l
  • Magnezyum: 124,588 mg/l
  • Potasyum: 26,005 mg/l
  • Demir: 0,008 mg/l
  • Sodyum: 138,181 mg/l

Bor, insan sağlığı açısından önemli bir mikro besin elementidir. Bitkilerin ve insan vücudunun birçok fonksiyonunda hayati rol oynar. Ancak, yüksek alımda bazı sağlık sorunlarına neden olabilir. Yetişkinlerde baş ağrısı, kusma ve ishal gibi belirtilere yol açabilirken, çocuklarda daha ciddi etkiler gösterebilir. Özellikle içme sularındaki yüksek bor içeriğinin sindirim sistemi rahatsızlıklarına, karaciğer büyümesine ve sinir sistemi sorunlarına yol açabileceği belirtilmektedir.

Günümüzdeki araştırmalar, uygun miktarda bor alımının kemik sağlığını desteklediğini ve bağışıklık sistemini güçlendirdiğini göstermektedir. Ancak, yüksek bor alımının belirli sağlık sorunlarına neden olabileceği unutulmamalıdır. Bu nedenle, beslenme alışkanlıklarında dengeli bir şekilde bor mineraline yer verilmesi önemlidir.

Bizi takip edin:

Google Play'den alın Google News Twitter
Continue Reading
Advertisement