Connect with us

EKONOMİ

5000 TL Emekli İkramiyesi Ne Zaman Yatacak (SSK, BAĞ-KUR)?

5000 TL Emekli İkramiyesi Ne Zaman Yatacak (SSK, BAĞ-KUR)?

Yayınlanma tarihi:

Emekli ikramiyesi, Türkiye genelinde milyonlarca emekli tarafından beklenirken, bu ödemelerin ne zaman yapılacağı ve kimlere verileceği merak konusu olmuştur. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından duyurulan bir defaya mahsus 5 bin TL’lik emekli ikramiyesi, çeşitli şartlar ve tarihlerle gündemde. İşte ayrıntılar:

Emekli İkramiyesi Nedir?

Emekli ikramiyesi, emeklilik döneminde emeklilere bir defaya mahsus olarak verilen bir ödemedir. 5 bin TL’lik emekli ikramiyesi, Türkiye’de yaşayan birçok emeklinin dikkatini çekmektedir.

Emekli İkramiyesi Ödeme Tarihleri

Emekli ikramiyesi ödeme tarihleri ekim ayının sonuna doğru yaklaşırken, milyonlarca emekli bu ödemenin ne zaman yapılacağını merak etmektedir. Cumhuriyet Bayramı öncesinde verilmesi beklenen bu ikramiye için 15 Kasım tarihi öngörülmektedir.

Kimlere Verilecek?

Emekli ikramiyesi, emeklilik maaşı alan SSK, Bağ-Kur ve memur emeklilerine verilecektir. Ancak hem emekli hem de çalışan kişilere bu ikramiye verilmeyecektir.

EYT’liler ve Emekli İkramiyesi

EYT (Emeklilikte Yaşa Takılanlar) konusunda belirsizlikler bulunsa da EYT’li emeklilerin de bu ikramiyeden yararlanacağı belirtilmektedir.

Sonuç

Emekli ikramiyesi, emekliler için önemli bir ödeme olup, ödeme tarihleri ve kimlere verileceği hususları merak konusu olmuştur. İlgili tarihler yaklaştıkça bu ödemelerle ilgili daha fazla bilgi ve detayların açıklanması beklenmektedir.

Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
Continue Reading
Advertisement
Yorum yapmak için tıkla