Connect with us

EYT

5000 Primle EYT Şart Değil! 1999, 2000,2004, 2008, 2011 Sigorta Girişi Olanların Dikkatine! SGK ile 48- 49- 50 – 52- 55 Yaş Erken Emeklilik Fırsatı

Yayınlanma tarihi:

5000 Primle EYT Şart Değil! 1999, 2000,2004, 2008, 2011 Sigorta Girişi Olanların Dikkatine! SGK ile 48- 49- 50 - 52- 55 Yaş Erken Emeklilik Fırsatı

Birçok çalışanın hayali olan erken emeklilik için beklenen müjde sonunda geldi! Artık belirli durumlarda erken emeklilik imkanı doğuyor. Kadın çalışanlar doğum borçlanması yaparak, erkek çalışanlar ise askerlik borçlanması yaparak emeklilik yaşını düşürebiliyorlar. Ancak erken emeklilik için en önemli faktör, işe giriş tarihi oluyor. Belirli bir tarihten önce sigortalı olanlar için yaş koşulu da düşüyor. Kadınlarda 50, erkeklerde ise 55 yaşına kadar inme imkanı söz konusu oluyor. Peki, kimler erken emekli olabilir? İşte merak edilenler!

Son açıklamalara göre, gereken şartları sağlayan ve Sosyal Güvenlik Kurumu’na başvuran herkes bu fırsattan faydalanabilecek. Artık sadece 12 ay içinde emekli olma imkanı doğacak. Kadınlar 6 yıl, erkekler ise 1 yıl daha erken emekli olabilecekler. Erken emekli olmayı düşünen erkekler askerlik borçlanmasıyla 1 yıl, kadınlar ise doğum borçlanmasıyla 6 yıl kazanabilecekler. Bu avantajı kullanırken bir yandan da paranızı koruyabilirsiniz. İşte erken emeklilikle ilgili detaylar!

Yasalarımızda erken emekli olmanın birçok yolu bulunuyor. Kısmi yaştan emeklilik için 10 yıl yani 3600 günü tamamlayabilirsiniz. Ayrıca doğum ve askerlik borçlanması gibi yöntemlerle de emeklilik tarihini öne çekebilirsiniz. Bazı meslekler için ise ağır işlerde çalışanlar için erken emeklilik fırsatları sunuluyor.

EYT (Emeklilikte Yaşa Takılanlar) için 5000 prim şartı aranmıyor! 1999, 2000, 2004, 2008 ve 2011 yılında sigorta girişi olanlar, SGK ile yapılan anlaşma gereği 48, 49, 50, 52 ve 55 yaşlarında erken emeklilik hakkına sahip olabilecekler.

“Yıpranma” olarak adlandırılan ve kanunda Fiili Hizmet Süresi Zammı (FHSZ) olarak tanımlanan bu avantaj, çalışılan sürelere belirli oranda gün eklenerek ve işe giriş tarihi geriye çekilerek emeklilik imkanı sağlıyor. Yani bir yılda 12 ay çalışmış birisi, 15 ay çalışmış gibi kabul ediliyor ve işe giriş tarihi de 3 ay geri çekiliyor.

Bu durum, normal çalışanlara göre hem daha fazla prim elde etme imkanı sunuyor hem de yaş şartını geri çekerek erken emeklilik imkanı sağlıyor. Bu yeni düzenlemelerle birlikte emeklilik hayali kuran birçok çalışan için umut ışığı doğmuş durumda.

Artık çalışanlar, doğum veya askerlik borçlanması yaparak emeklilik yaşını düşürebilirler. Kadınlar için 50 yaş, erkekler için ise 55 yaşına kadar erken emeklilik imkanı söz konusu. Ayrıca Sosyal Güvenlik Kurumu’na başvuran herkes belirli şartları sağladığında erken emeklilik hakkından faydalanabilecek. Özellikle ağır işlerde çalışanlar için ise daha erken emeklilik imkanları sunuluyor.

Bu yeni düzenlemelerle birlikte emeklilik hayali kuran çalışanlar, geleceğe dair daha umutlu bir şekilde ilerleyebilirler. Ancak herkesin kendi durumuna göre bu imkanlardan yararlanabilmesi için belirli şartları yerine getirmesi gerektiğini unutmamak önemlidir.

Erken emeklilikle ilgili detaylar ve diğer yöntemlerle ilgili bilgi almak için ilgili kurumlarla iletişime geçmek ve uzmanlardan destek almak önemlidir. Emeklilik planlarınızı yaparken paranızı da korumak için sağlam bir finansal planlama yapmanız ve uzun vadeli yatırım stratejileri geliştirmeniz önemlidir.

Emeklilik hayaliniz için beklenen müjde geldi ve artık erken emeklilik imkanları daha yakınınızda. Bu imkanlardan yararlanmak için gerekli adımları atmak ve doğru planlamayı yapmak, geleceğinizi daha güvenli bir şekilde inşa etmenize yardımcı olacaktır.

Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
Continue Reading
Advertisement
Yorum yapmak için tıkla