Connect with us

EKONOMİ

3600 ek gösterge tamam! Sıra EYT’de…

Yayınlanma tarihi:

Milyonlarca memurun beklediği 3600 ek gösterge ile ilgili ilk taslaklar ortaya çıktı. Bu hafta sendikalar ile müzakere edilecek olan tasarı alternatifli hesaplamalar içeriyor. Buna göre memurların hem maaşları hem de emeklilik ikramiyeleri artacak. Yasa teklifinin kısa sürede netleşmesi beklenirken, 3600 ek göstergenin ardından EYT’nin gündeme alınması bekleniyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yürütülen çalışmalarda 3600 ek gösterge ile ilgili alternatifli taslaklar hazırlandı. Bu taslaklar taraflarla görüşülerek tek bir metne indirilecek.

KADEMELİ GEÇİŞ İLE EK GÖSTERLER HAZIRLANACAK

Hazırlanan taslaklara göre kademeli geçiş ile kadro unvanı, görevin önemi, sorumluluk düzeyi ve hiyerarşik yapıyı dikkate alarak ek göstergeler hazırlanacak.

Yapılan çalışma kamu personelinin geneline yönelik bütüncül bir çalışma içerisinde ele alınıp değerlendiriliyor. Ek gösterge artışı noktasında bütüncül bir puan artışı yanında, ilk defa ek gösterge hakkından yararlanacak kadroların ek gösterge oranlarının belirlenmesi de amaçlanıyor.

Taslaktaki yeniliklerden bazıları şunlar:

YARDIMCI HİZMETLERE MÜJDE

*Ek göstergesi olmayan Yardımcı Hizmetler Sınıfında görev yapan kamu personeli için eğitim durumu da dikkate alınarak ek gösterge rakamı belirlenecek.

*Şube Müdürü” unvanlı kadronun ek gösterge rakamının sorumluluk düzeyi ve hiyerarşik konumu da dikkate alınarak 3600’e yükseltilmesi amaçlanıyor.

*Kamuda genel müdür yardımcısı olarak görev yapan personelin ek göstergesi 5300 veya 6400’e kadar çıkacak. Burada kesin rakam çalışmalar sonunda belirlenecek.

*Bakanlık Daire Başkanlarının ek göstergesinin 4800 olması öngörülüyor.

*Üniversite genel sekreterleri, genel sekreter yardımcıları ve üniversite daire Başkanlarının ek göstergeleri de yükseliyor

BELEDİYE ÇALIŞANLARI KAPSAMDA

*Mahalli İdareler ile Bağlı ve ilgili Kuruluşlarda Büyükşehir Belediye Teftiş Kurulu Müdürü, Büyükşehir Belediye Genel Sekreter Yardımcısı, Teftiş Kurulu Başkanı, Genel Müdür Yardımcıları ve Daire Başkanlarının ek göstergeleri de yükselecek

*Mesleğe özel yarışma sınavı ile giren ve belirli süreli meslek içi eğitimden sonra özel bir yeterlik sınavı sonunda atanan kariyer kadrolarda görev yapanlarında ek göstergesi artacak. Böylece müfettiş, denetçi ve kaymakamların ek göstergeleri artmış olacak.

*İl İdare Kurulu üyesi Bakanlık İl Müdürleri ile Ankara, İstanbul ve İzmir illerindeki diğer Bakanlık İl Müdürleri, Bakanlık Bölge Müdürleri ve bölge müdür yardımcılarının ek göstergeleri düzenlenecek.

SIRA EYT YASASINDA

3600 ek gösterge ile ilgili çalışmanın yasalaşmasından sonra Çalışma Bakanlığının sözleşmeli personelin durumu ile EYT’lileri gündeme alması bekleniyor.

Çalışma Bakanlığında EYT ile ilgili bir hazırlık yapıldığı birçok kez açıklandı. Ancak iktidarın EYT sorununun nasıl çözeceği konusunda bir netlik yok.

EYT’LİLER AK PARTİ İLE GÖRÜŞECEK

Medyaya yansıyan formüllere karşı çıkan ve 4447 sayılı yasanın mağduriyetlerine yol açan geriye dönük işletilmesinin ortadan kaldırılmasını isteyen EYT’liler 16 Şubat 2022 Çarşamba günü AK Parti Grup Başkan Vekili Muhammet Emin Akbaşoğlu ile görüşecek.

Görüşmenin ardından AK Parti’nin EYT formülünün biraz daha netlik kazanması bekleniyor.

Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
Continue Reading
Advertisement
Yorum yapmak için tıkla