Connect with us

2000 Sonrası SGK'lılar

3600-4800-5400 PRİMDE YAŞ HESABI! SSK Başlangıcı 2001-2011-2021 Olanlara Erken Emeklilik!

3600-4800-5400 PRİMDE YAŞ HESABI! SSK Başlangıcı 2001-2011-2021 Olanlara Erken Emeklilik!

Yayınlanma tarihi:

Cebinde 100.000 TL Olanın Artık Çalışmasına Gerek Yok! Aylık Çifte Maaş Ödemesi Alacaksınız

Emeklilik sistemi üzerinde yapılan son düzenlemelerle birlikte, çalışanlar için emeklilik yaşının belirlenmesinde esneklikler ve avantajlar artıyor. Özellikle 3600-4800-5400 prim sınıflarında bulunan vatandaşlar için yaş hesabı sil baştan yapılarak, SSK başlangıcı 2001-2011-2021 arası olanlara erken emeklilik fırsatı doğuyor.

Çalışanların emeklilik yaşını belirleme konusundaki süreç, geçtiğimiz dönemde yapılan düzenlemelerle daha esnek bir hale getirildi. İki yaş geriye çekme hakkının yanı sıra, bu sürenin altı yıla kadar uzatılabilmesi, çalışanlara önemli avantajlar sunuyor.

Kadınlar İçin Doğum Borçlanması: Büyük Avantajlar!

Özellikle kadın çalışanlar için doğum borçlanması, emeklilik sürecini hızlandırmanın bir yolu olarak öne çıkıyor. Her çocuk için 2 yıllık prim kazanma imkanı sunan doğum borçlanması, en fazla üç çocuk için uygulanabiliyor. Bu durumda, toplamda 6 yıl avantaj elde edilebiliyor. SSK’lılar, Bağ-Kurlu işletme sahipleri ve memur anneler bu haktan yararlanabilirken, isteğe bağlı sigorta ödeyen Bağ-Kur’lu çalışanlar da bu avantajdan faydalanabiliyor.

Erkekler İçin Askerlik Borçlanması: Emekliliği Öne Çekme Şansı!

Erkek çalışanlar için askerlik hizmeti, emeklilik sürecini öne çekme şansı sunuyor. Askerlik hizmeti, sigorta başlangıç tarihinden önce yapıldıysa, bu süre borçlanılarak sigortalılık başlangıç tarihi öne çekilebiliyor. Böylece, emekli olmak için gerekli olan prim ödeme gün sayısı artırılabiliyor.

Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar:

Askerlik borçlanması sigorta başlangıcından önce askerlik yapanlar için geçerlidir. Bu durumda, borçlanma emeklilik tarihini öne çekebilir. Eğitim döneminde yapılan stajlar, uzun vadeli sigorta primi olarak kabul edilmediği için sigorta başlangıcı olarak sayılmaz. Ancak, doğum borçlanması bu durumda başlangıç olarak kabul edilir. Emeklilik öncesi çalışanların bu avantajlardan yararlanabilmeleri için belirli şartları yerine getirmeleri önem taşıyor.

Bizi takip edin:

Google Play'den alın Google News Twitter
Continue Reading
Advertisement
Yorum yapmak için tıkla