Connect with us

EKONOMİ

2024 Ocak emekli zammı son dakika gelişmesi: En düşük emekli maaşı 12.500 TL olacak

Türkiye’de emekliler, 6 aylık enflasyon verilerinin açıklanmasıyla birlikte maaş zamlarını bekliyor.

Yayınlanma tarihi:

2024 EMEKLİ ZAMMI! Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'dan Son Dakika Açıklaması

Türkiye’de emekliler, 6 aylık enflasyon verilerinin açıklanmasıyla birlikte maaş zamlarını bekliyor. Şu ana kadar 4 aylık enflasyon verisi açıklandı ve zam oranı yüzde 29’un üzerinde çıktı. 4 Aralık Pazartesi günü kasım ayı enflasyon verilerinin de açıklanmasıyla beraber 5 aylık maaş zammı oranları netleşmiş olacak.

Gelen son dakika haberine göre ise en düşük emekli maaşı zammı ile ilgili yeni gelişmeler var. Şu an 7.500 TL olarak belirlenen en düşük emekli maaşının, Ocak 2024 itibarıyla 5.000 TL seyyanen zamla 12.500 TL’ye çıkacağı konuşuluyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz günlerde kabine toplantısında emeklilere yönelik önemli açıklamalarda bulunmuştu. Erdoğan, yılbaşında emeklilerin refah düzeyini iyileştirmek için gereken sorumluluğu alacaklarını söylemişti.

Uzmanlara göre, yerel seçimlerin yaklaşması nedeniyle Ocak 2024 emekli zammı yüzde 50’ye yakın olacak. Bu durumda, 7.500 TL alan emekliler, 5.000 TL seyyanen zamla birlikte toplamda 12.500 TL almaya başlayacak.

Emekliler, yılbaşında maaşlara 5.000 TL Cumhuriyet ikramiyesi gibi bir ikramiye ödemesi yapılmasını da talep ediyor. Bu talebin karşılanabileceği kulislerde konuşuluyor.

Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
Continue Reading
Advertisement
Yorum yapmak için tıkla