Connect with us

SGK

2023 Mayıs Aile Destek Programı Müjdelendi! Hesaplarınıza 2.059 TL ile 3.708 TL Para Yatıyor!

Yayınlanma tarihi:

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından, çocuklara yönelik sağlanan Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) ödemeleri sürecek. Bu ödemeler çerçevesinde hak sahibi kişilerin hesaplarına 2.059 TL ile 3.708 TL arasında ödeme yapılacak. İşte, tüm detaylar…

2023 yılının Mayıs ayı için Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sevindirici bir haber duyuruldu. Çocukların ihtiyaçlarına yönelik olarak sağlanan Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) ödemeleri bu yıl da verilecek. Ailelere, çocuklarının eğitimine katkıda bulunmaları için oldukça önemli olan 2.059 TL ile 3.708 TL arası değişen tutarlarda ödemeler verilecek.

Ailelere özel olarak sağlanan Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) ödemelerinden faydalanmak için e-Devlet sistemi üzerinden ya da Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları’ndan başvuru yapabilirler. Başvurusu kabul edilen kişilere 12 ay boyunca düzenli şekilde ödemelerini alma hakkı sağlanabilecek.

SED yardım paraları, çocukların eğitimi için büyük bir önem taşıyor ve anaokulu, ilkokul, ortaokul, üniversite gibi farklı eğitim seviyelerinde olan öğrenciler için değişken miktarlarda ödeme yapılıyor. Ancak, SED başvuru işlemini gerçekleştirmek için belirli koşulların da karşılanıyor olması gerekiyor.

SED başvuru koşullarında, çocukları için bakım tedbiri kararı ile ailelerinin yanına dönüşü, ekonomik koşullar sebebi ile destek alamayan çocukların muhtaç duruma gelmesi, ailesinin bakımına emanet edilen bakım tedbiri kararı olan çocuklar için para desteği, kurumdan ayrılmasına rağmen destek alamayan ve muhtaç olan kişilere bakım tedbiri bulunan çocuklar, felaket, afet, kaza ya da hastalık sonucu kendini ve ailesini geçindiremeyenlere ya da hayati tehlike durumuna neden olan bir ameliyatı olan kişilere veya vefat edenlerin çocukları için para ödemesi verilir.

SED ödemeleri şu anda anaokulu, ilkokul, ortaokul, üniversite ve diğer kurumdan ayrılan çocuklar için farklı tutarlar üzerinden ödeme yapılır. Bu destek ödemeleri, ailelerin çocuklarının eğitim masraflarını gidermelerine yardımcı olur ve çocukların gelecek dönemde daha iyi bir eğitim sağlamak hayatlarını sürdürmeleri için katkı sağlıyor. Anaokulu öğrencilerine nakit 2.059 TL, ilkokul öğrencilerine 3.090 TL, ortaokul öğrencilerine 3.295 TL, okula gitmeyen ve ortaokul çağında olan çocuklar için 2.059 TL, üniversite öğrencilerine de 3.708 TL ve kurumdan ayrılan çocuklara 1.648 TL ödeme verilmektedir.

Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
Continue Reading
Advertisement
Yorum yapmak için tıkla