Connect with us

2000 Sonrası SGK'lılar

2000 sonrası SGK’lılar için yeni düzenleme!

Yayınlanma tarihi:

Karar Gazetesi’nden önemli bir haber paylaşıldı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, 2000 sonrası SGK girişine sahip vatandaşlar için erken emeklilik hakkı tanınacağını açıkladı.

EYT düzenlemesinden yararlanamayan vatandaşlar için yeni bir fırsat sunulduğunu belirten Bakan Bilgin, ev hanımlarına da erken emeklilik hakkı tanınacağını belirtti.

Ayrıca Bağ-Kur’lular için de prim eşitleme imkanı tanınacağı, çalışmayan ev hanımlarının prim ödemelerinin de devlet tarafından sağlanacağı ifade edildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan da seçim sonrasında erken emeklilik için yeni düzenlemelerin yapılacağını belirterek, EYT düzenlemesinde prim şartına takılan vatandaşların yeni düzenleme ile birlikte 8 yıl daha erken emekli olabileceğini açıkladı.

Yeni düzenlemelerle birlikte emeklilik yaşının düşürülmesi ve daha fazla insanın erken emeklilik hakkı kazanması hedefleniyor. Buna göre, sigorta girişi 2000 sonrası olanlar da emekli olabilecek ve EYT düzenlemesinde prim şartına takılan vatandaşların 8 yıl daha erken emekli olabileceği açıklandı.

Ayrıca, ev hanımlarına da erken emeklilik hakkı tanınacağı ve çocuk sayısına göre daha erken emekli olabilecekleri belirtildi. Bağ-Kur’lular için de prim eşitleme imkanı sunulacak ve çalışmayan ev hanımlarının prim ödemeleri devlet tarafından karşılanacak.

Bu yeni düzenlemelerle birlikte milyonlarca insanın emeklilik hakkı elde etmesi ve daha önce emekli olamayanların da erken emeklilik fırsatı yakalaması bekleniyor. Bu da, ülkedeki sosyal güvenlik sistemine ve ekonomiye olumlu katkı sağlayacak.( Kaynak: Karar Gazetesi)

Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
Continue Reading
Advertisement
Yorum yapmak için tıkla