Connect with us

TÜRKİYE

2. Torba Yasayla Talih Kuşu Kondu! EYT Sonrası 50-51-53-54 Yaşında Emeklilik Takvimi Kesinleşti! BAĞKUR Affı, Staj ve Çıraklık, Taşerona Kadro…

Yayınlanma tarihi:

2. Torba Yasayla Talih Kuşu Kondu! EYT Sonrası 50-51-53-54 Yaşında Emeklilik Takvimi Kesinleşti! BAĞKUR Affı, Staj ve Çıraklık, Taşerona Kadro...

Emeklilik sisteminde önemli değişiklikler kapıda! Çalışma hayatındaki prim uygulamalarındaki farklılıklar sona eriyor. Yeni emeklilik reformlarıyla birlikte Bağ-Kur’lular için prim şartları, Sosyal Sigortalar Kurumu (SSK) ile eşitlenecek. Bu adım, Bağ-Kur sigortalılarının daha erken emekli olmalarını ve emeklilik haklarına daha hızlı ulaşmalarını sağlayacak. Bu gelişme, “2 torba yasada hangi maddeler yer alacak? Torba yasa ile erken emeklilik var mı?” gibi soruların gündeme gelmesine neden oluyor. İşte, 2. torba yasa ile ilgili güncel gelişmeler ve emeklilik reformunun detayları…

Hükümet öncülüğünde yürütülen emeklilik reformu, uzun bir süredir dikkatleri üzerine çekiyor. Bu reform kapsamında, çalışanların emeklilik planlarını daha etkin bir şekilde yönetmelerine olanak tanıyan önemli düzenlemeler yer alıyor. Özellikle düşürülen prim oranları ve daha erişilebilir emeklilik süreçleri, reformun temelini oluşturuyor. İşte, konuya dair son gelişmeler…

SSK ve Bağ-Kur Prim Eşitlemesi:

Bağ-Kur sigortalıları için prim şartı 9.000 günden 7.200 güne düşürülecek.

Küçük esnafın belirlenmesi ve prim sürelerinin hangi tarih aralığını kapsayacağı gibi ayrıntılar netleştirilmelidir.

Eğer yeni düzenleme tüm tarih aralıklarını içeriyorsa, Bağ-Kur reformu kapsamına giren Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) ile ilgili kadın ve erkek sigortalılar arasındaki eşitsizlik de düzeltilecektir.

Ev Kadınlarına ve Anneler için Erken Emeklilik ve Prim Desteği:

Ev kadınlarının isteğe bağlı sigorta primlerinin bir kısmı devlet tarafından karşılanacak.

İsteğe bağlı sigorta için Sosyal Güvenlik Kurumu’na (SGK) başvuran kadınlara prim destek sağlanacak. Devlet, primin bir kısmını ödeyerek kadınların erken yaşta emekli olmalarını teşvik edecek.

Annelerin emeklilik için yaş şartı, sahip oldukları çocuk sayısına göre esnek hale getirilebilecek. Bu düzenleme, annelerin daha erken emekli olmalarını destekleyici bir adım olarak öne çıkıyor.

Aile ve Gençlik Bankası:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından duyurulan Aile ve Gençlik Bankası’nın kurulması planlanıyor. Bu banka, sosyal desteklerin finansmanını sağlamak amacıyla kullanılacak.

İsteğe Bağlı Sigorta Prim Desteği:

İsteğe bağlı sigorta yoluyla emeklilik için prim ödeyen kadınlara devlet tarafından prim destek sağlanacak.

Bu destek, kadınların daha düşük maliyetlerle emeklilik için tasarruf yapmalarına yardımcı olacak.

Çocuk Sayısına Göre Esnek Emeklilik Yaşı:

Hazırlanan taslak çalışmaya göre annelerin emeklilik yaşı, sahip oldukları çocuk sayısına göre esnetilebilecek. Bu düzenleme, annelerin daha erken emekli olmalarına olanak sağlayacak bir düzenleme olarak öne çıkıyor.

Esnafa Erken Emeklilik:

Öncelikle 1 milyondan fazla küçük esnafı ilgilendiren Bağ-Kur ve SSK prim eşitlemesi düzenlemesi yakında Meclis’e sunulacak. Bağ-Kur’luların prim şartı 9 bin günden 7200 güne düşürülecek. Eğer kapsam geniş tutulursa, 8 Eylül 1999 tarihinden önce sigortalı olan Bağ-Kur’lular da 9 bin gün beklemek zorunda kalmadan 7200 günle emekli olabilecek.

Emeklilik ve prim konularındaki düzenlemelerle ilgili yapılacak değişiklikler, çalışanların emeklilik süreçlerinde önemli etkiler yaratacak gibi görünüyor. Yakından takip edilen bu reformlar, Türkiye’nin emeklilik sistemini daha adil ve erişilebilir hale getirme hedefi doğrultusunda önemli bir adım olarak öne çıkıyor.

Bizi takip edin:

Google Play'den alın Google News Twitter
Continue Reading
Advertisement
Yorum yapmak için tıkla