Connect with us

TÜRKİYE

SGK AÇIKLADI: Bu Şartı Taşıyana 15.925 TL Hibe Desteği Verilecek

Yayınlanma tarihi:

SGK AÇIKLADI: Bu Şartı Taşıyana 15.925 TL Hibe Desteği Verilecek

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından duyurulan yeni hibe desteği, kadın işverenler ve çalışanlar için büyük bir fırsat sunuyor. Kayıtlı Kadın İstihdamının Desteklenmesi Projesi kapsamında, kadın işverenlere işe alacakları her yeni kadın işçi için aylık 15.925 TL’ye kadar destek sağlanacak. İşte detaylar…

Hibe Desteği ve Kriterler

SGK, Kayıtlı Kadın İstihdamının Desteklenmesi Projesi ile kadın işverenlere önemli bir mali destek sunuyor. Avrupa Birliği ile ortak finanse edilen bu proje, 4 bin kadın işveren ve 4 bin kadın çalışanı kapsıyor. Proje, İstanbul, Ankara, Denizli, Samsun, Kahramanmaraş ve Şanlıurfa’da uygulanacak. Bu illerde belirlenen kontenjanlar doğrultusunda kadın işverenlere ve çalışanlara mali destek sağlanacak.

Projenin Amacı

Projenin temel amacı, küçük ölçekli ve genç işletmelerde kadın istihdamını desteklemek ve kadınların iş gücünde kalıcı olmalarını sağlamaktır. Bu destek, kadınların iş deneyimi kazanarak uzun vadede istihdamda kalmalarını amaçlıyor.

Destek Tutarı ve Şartlar

Kadın işverenlere verilecek destek miktarı, bir işçinin işverene olan toplam maliyetinin %65’ini geçmeyecek ve net asgari ücret tutarına kadar olacak. Bu da aylık 15.925 TL’ye denk geliyor. Proje kapsamında, kadın işverenlere ortalama 20 ay süreyle mali destek sağlanacak ve toplam destek tutarı 318.500 TL’yi bulacak. Asgari ücretteki artışla birlikte bu destek miktarı da artacak.

Hibe Desteğinden Kimler Yararlanabilir?

Destekten yararlanmak isteyen işverenlerin ve işletmelerin belirli kriterleri karşılaması gerekiyor:

  • İşverenin kadın olması veya ortaklı işletmelerde en az iki kadın ortağın bulunması.
  • İşletmenin 2021 Mart tarihinden sonra kurulmuş olması.
  • İşletmede en fazla 9 işçi çalıştırıyor olması.
  • İşe alınacak kadın çalışanın en az bir ay süreyle işsiz olması, 65 yaşından küçük olması ve işverenle birinci derece yakınlığının olmaması.
  • Kadın işverenin SGK’ya olan toplam prim borcunun brüt asgari ücret tutarını (20 bin TL) geçmemesi.

Başvuru ve Denetim Süreci

Projeye başvurular e-Devlet aracılığıyla gerçekleştiriliyor. İşverenlerin her ay projenin başvuru şartlarını sağlamaya devam etmesi ve çalıştırdıkları işçilerin maaş ve prim ödemelerini zamanında yapmaları gerekiyor. Bu kontroller SGK tarafından yürütülecek.

Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
Continue Reading
Advertisement