Connect with us

EKONOMİ

İş Bankası, Vakıfbank ve QNB Finansbank’tan 50.000 TL ihtiyaç kredisi 36 ay vadede aylık ne kadar taksitle çekilir?

Merkez Bankası’nın faiz artırımları ile birlikte bankaların ihtiyaç kredisi faiz oranları da arttı.

Yayınlanma tarihi:

Sıfır Faizli İhtiyaç Kredisi Veren Bankalar! Faize Bulaşmak İstemeyenler İçin Fırsat

Merkez Bankası’nın faiz artırımları ile birlikte bankaların ihtiyaç kredisi faiz oranları da arttı. Bu durum, ihtiyaç kredisi çekmek isteyenleri de bir hayli zorladı.

İş Bankası, Vakıfbank ve QNB Finansbank, 50.000 TL ihtiyaç kredisini 36 ay vadede aylık ne kadar taksitle veriyor? İşte bankaların güncel ihtiyaç kredisi faiz oranları ve taksit hesaplamaları:

İş Bankası

İş Bankası’ndan ihtiyaç kredisi çekilmesi durumunda aylık yüzde 3,70 oranında kredi faizi ile karşılaşılıyor. 36 ay vadeli 50.000 TL ihtiyaç kredisinin aylık kredi taksiti 2.948 TL olarak hesaplanıyor.

Vakıfbank

Vakıfbank’tan ihtiyaç kredisi çekmeyi tercih edenler bu bankada aylık yüzde 3,95 oranında kredi faizi ile karşılaşıyorlar. 36 ay vadeli 50.000 TL ihtiyaç kredisi çekilmesi durumunda müşteriler bu bankaya aylık 3.074 TL kredi taksiti ödüyorlar.

QNB Finansbank

QNB Finansbank’ın ihtiyaç kredisi faizi aylık yüzde 3,84 olarak bildirildi. 36 ay vadeli 50.000 TL ihtiyaç kredisi çekenler bu bankaya aylık 3.019 TL kredi taksiti ödüyorlar.

Karşılaştırma

Üç bankanın 50.000 TL ihtiyaç kredisi 36 ay vadeli taksit hesaplamalarını karşılaştırdığımızda, en düşük taksit oranının İş Bankası’nda olduğunu görüyoruz. İş Bankası’ndan 50.000 TL ihtiyaç kredisi çekenler aylık 2.948 TL taksit ödüyorlar. Vakıfbank’tan aynı krediyi çekenler ise aylık 3.074 TL, QNB Finansbank’tan çekenler ise aylık 3.019 TL taksit ödüyorlar.

Tabii ki, kredi taksit tutarını etkileyen bir diğer faktör de kredi notu. Kredi notu yüksek olan kişiler daha düşük faiz oranları ile kredi çekebiliyorlar. Bu nedenle, ihtiyaç kredisi çekmek isteyenlerin kredi notlarını yükseltmeleri de faydalı olacaktır.

Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
Continue Reading
Advertisement
Yorum yapmak için tıkla