Connect with us

EKONOMİ

7500 TL altı emekli maaşı alanlara çifte zam! En düşük emekli maaşı ne kadar olacak?

Emekli maaşı zammı tartışmaları devam ediyor.

Yayınlanma tarihi:

Emekli maaşı zammı tartışmaları devam ediyor. En düşük emekli maaşı ne zaman açıklanacak, kök maaşı 7500 TL olan emekliye ne kadar zam gelecek sorusunun yanıtı belli oldu.

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından yapılan açıklama doğrultusunda emeklinin maaş zammı %37,56 olarak gerçekleşti. Ancak memur emeklisine memura ve asgari ücretliye çok daha yüksek zam oranları verildi. Bu sebeple emeklilerin tepkileri ve talepleri bir süredir devam ediyordu. Üstelik hala emekliler için En düşük emekli maaşı zammı açıklaması da henüz yapılmadı. Peki en düşük emekli maaşı ne kadar olacak? Emekli kök maaşı 7500 TL altı olanlara yeni zam var mı? 2024 emekli kök maaş zammı hesaplaması ve detaylar haberimizde…

2024 emekli zammı bir süredir merak konusuydu. Türkiye İstatistik Kurumu tarafından yapılan Açıklama ile birlikte emekli maaşlarına yapılacak artış netlik kazandı. SSK ve bağ-kur emeklisinin en düşük maaşı ise hala 7500 TL olarak uygulanıyor. Ancak %49.25’lik artış ile en düşük memur emeklisi maaşı 14.741 liraya yükseldi. Bu sebeple SSK ve bağ-kur emeklisinin tepkileri giderek büyümeye devam ediyor. Emekli taban maaşı ile ilgili yeni bir düzenleme bekleniyor ancak henüz hükümetten bir açıklama yapılmadı. Peki Emekliye ne kadar maaş zammı yapılacak? En düşük emekli maaşı kaç TL olacak? 2024 emekli zamma ve son dakika gelişmeleri haberimizde…

Kök maaşı 7500 TL altı olan emekliye çifte zam!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısı sonrası yaptığı açıklamada, en düşük emekli maaşını 10 bin liraya çıkaracaklarını duyurdu. Bu açıklama, kök maaşı 7500 TL altı olan emekliler için çifte zam anlamına geliyor.

Kök maaşı 7500 TL olan emekliler, enflasyon zammı ile birlikte maaşlarını 8254 TL olarak alacaklardı. Ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamasının ardından bu emekliler, 10 bin liralık yeni zamla birlikte maaşlarını 18 bin 254 TL olarak alacak.

Bu gelişme, milyonlarca emeklinin yüzünü güldürdü. Emekliler, uzun süredir bekledikleri zammı almanın mutluluğunu yaşıyorlar.

EMEKLİYE EK ZAM DÜZENLEMESİ BEKLENİYOR

SSK ve Bağ-kur emeklisi ek zam konusunda beklentilerine devam ediyor. Emekli kök maaşlarının nasıl değişeceği, en düşük emekli maaşının ne kadar olacağı araştırılıyor. Mevcut durumda emekli kök maaşlarına yapılacak olan zam oranı yüzde 37,57 oldu. Kök ücreti 5500 TL altında olanlar bu durumda sıfır zam alıyor. Şu anda kök hücre 6.000 TL olan emekliler gelen enflasyon zammı ile birlikte yeni maaşlarını 8254 TL olarak alacak. Ancak milyonlarca emekli şu anda 7.500 TL’nin altında maaş alıyor. Bu durumda taban maaşlara yeni bir düzenleme yapılması bekleniyor.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Emekli maaşı zamlı zaten emekliler tarafından düşük bulunmuştu. O sebeple en düşük emekli maaşına yapılacak olan artış merakla bekleniyor. Aynı zamanda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın refah payını da açıklaması isteniyor. Refah payı konusu muallakta. Çünkü Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in refah payını almanı kabul etmediği konuşuluyor. Fakat en düşük emekli maaşı düzenlemesi için tarih belli.

En düşük emekli maaşı zammı için kabine toplantısı bekleniyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kabine toplantısında yapılacak görüşmelerin ardından emekliye verilecek en düşük maaşı açıklayacağı tahmin ediliyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamasının ardından, en düşük emekli maaşı düzenlemesi için kabine toplantısının 7 Ocak 2024 tarihinde yapılması bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamasının ardından, emekliler için yeni bir dönem başladı. En düşük emekli maaşı 10 bin liraya yükselirken, milyonlarca emeklinin maaşı da arttı.

Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
Continue Reading
Advertisement
Yorum yapmak için tıkla