Connect with us

TÜRKİYE

6782 TL ödenecek! Aile Bakanlığı Çocuk Başına Ödenecek miktarı artırdı!

Yayınlanma tarihi:

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan Yeni Destek Kararı: Her Çocuk İçin 6782 TL!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, sosyal destek programı kapsamında çocuk başına sağladığı yardım miktarını güncellediğini duyurdu. Bakanlık tarafından yayımlanan resmi bildiriye göre, çocuk başına sağlanan yardım miktarı 6782 TL’ye çıkarıldı.

Sosyal destek programları kapsamında, ekonomik sıkıntı yaşayan ve yardıma muhtaç ailelere yönelik destekler sunuluyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın bu destekleri arasında çocuk başına verilen ödenek de bulunuyor. Bakanlık, bu ödeneğe yapılan son güncelleme ile birlikte yeni miktarın 6782 TL olduğunu duyurdu.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, yardıma muhtaç ailelere yönelik her ay düzenlenen sosyal destek programlarını sürdürüyor. Bu kapsamda, çocuk başına sağlanan destek miktarının 6782 TL’ye yükseltildiği bilgisi paylaşıldı. Yeni destek miktarı, Ağustos ayından itibaren uygulanmaya başlanacak.

2023 Ağustos ayı çocuk başına ne kadar destek verilecek?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, dar gelirli ve ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarının eğitim giderlerini karşılamak amacıyla sağladığı destek miktarını güncelledi. Ayrıca, bu destek koruma altındaki çocuklar için de sağlanıyor. Ağustos ayında en yüksek destek miktarı 6782 TL olarak belirlendi. 6 ayda bir güncellenen bu destek miktarı, eğitim seviyesine göre farklılık gösterebiliyor. En düşük destek miktarı ise 3784 TL olarak açıklandı.

Ağustos 2023’te destek ne zaman sağlanacak?

Bakanlık, Ağustos ayı sosyal destek ödeme takvimini de paylaştı. Bu bilgilere göre, çocuk başına sağlanan destek ödemeleri 15 Ağustos’tan itibaren gerçekleştirilecek. Ödemeler, yarından itibaren hak sahiplerinin hesaplarına yatırılacak.

Kimler bu destekten yararlanabilir?

Bu desteği alabilmek için belirlenen şartlar; Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, dar gelirli ve ihtiyaç sahibi olmak, çocuk sahibi olmaktır. Hane içi kişi başı gelirin asgari ücretin üçte birinden az olması gerekiyor. Bu şartlara uygun olan vatandaşlar, çocuk başına sağlanan destek için başvuruda bulunabilirler. Devlet koruması altında olan çocuklar için de bu destek sağlanmaktadır.

Destek başvuruları, E-devlet üzerinden ya da Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na bağlı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları üzerinden gerçekleştirilebilir.

Bizi takip edin:

Google Play'den alın Google News Twitter
Continue Reading
Advertisement
Yorum yapmak için tıkla