Connect with us

Emeklilik

5000 TL Emekli İkramiyesi Ödeme Tarihleri Belli Oldu! İşte Detaylar

Yayınlanma tarihi:

5000 TL Emekli İkramiyesi Ödeme Tarihleri Belli Oldu! İşte Detaylar

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın müjdesini verdiği 5000 TL emekli ikramiyesinin ödeme tarihleri açıklandı. Cumhuriyet’in 100. yılı kutlamaları kapsamında, çalışmayan emeklilere bir defaya mahsus verilecek olan bu ikramiye için beklenen tarihler nihayet netleşti. İşte son gelişmeler:

Emekli İkramiyesi Ne Zaman Verilecek?

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından geçtiğimiz haftalarda açıklanan emekli ikramiyesi için ödeme tarihleri belirlendi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, “Emekli 5000 TL ikramiye ne zaman yatacak?” sorusuna yanıt verdi. Ödemelerin Kasım’ın 15’ini geçmeyeceği ifade edildi.

Cumhuriyet Bayramı Emekli İkramiyesi Kimlere Verilecek?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrası yaptığı açıklamada, “Emeklilere bir defalığa mahsus olmak üzere 5 bin Türk Lirası ödemeyi kararlaştırdık. Hem emekli olup hem çalışanlar kapsam dışında olacak” dedi.

Kimler 5 Bin TL Emekli İkramiyesi Alabilecek?

Emekliye 5 bin lira ödenmesine ilişkin yapılacak değişiklikle, emekli aylığı, yaşlılık aylığı, vazife malullüğü aylığı, malullük aylığı, ölüm aylığı (dul ve yetim aylığı) alan kişiler bu ikramiyeden yararlanabilecek. Ayrıca, SGK’dan aylık alan şehit yakınları, gaziler, muharip gaziler, güvenlik korucuları, şampiyon sporcular ve terörden zarar gören sivil vatandaşlar ile bunların hak sahipleri de ikramiyeden faydalanabilecek.

Ödeme Nasıl Yapılacak?

Dul ve yetim aylığı alanlara ödeme, hisseleri oranında yapılacak. Ölen eşinden veya anne-babadan dolayı dul ve yetim aylığı alanlara ayrı ayrı ödeme yapılacak. Örneğin, ölen eşinin emekli aylığının yüzde 50’si başlanmış bir dul eşe 2.500 TL, yüzde 75’i bağlanmış dul eşe ise 3.750 TL ödenecek.

Birden Fazla Emekli Aylığı Alanlara Tek Ödeme

Birden fazla emekli aylığı alanlar için ise 5000 TL’lik ödeme, sadece en yüksek aylık aldıkları dosya üzerinden yapılacak. Örneğin, hem kendi emekli aylığı alan bir kişi hem de aynı zamanda dul aylığı alan bir kişi sadece kendi emekli aylığındaki oran üzerinden 5000 TL alabilecek.

Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
Continue Reading
Advertisement