Connect with us

EYT

5000 bin günle emekli olunabilir mi, EYT staj ve çıraklık sigortası sayılacak mı?

Yayınlanma tarihi:

EYT’nin içinde staj ve çıraklık sigortasının sayılıp sayılmayacağı ve EYT için 5000 prim günüyle emekli olmanın mümkün olup olmadığı konuları, emekli olmak isteyen vatandaşlar tarafından yoğun bir şekilde araştırılmaktadır.

EYT staj ve çıraklık sigortasının sayılıp sayılmayacağı konusu hakkında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’in yaptığı açıklamalar önem taşımaktadır. Bakan Bilgin, staj mağdurları kavramının doğru olmadığını belirterek, sağlık sigortasının bir kamu hizmeti olduğunu ve staj yapan kişilere bu sigortanın devlet tarafından sağlandığını ifade etmiştir. Bakan, stajın bir eğitim süreci olduğunu ve bu nedenle mağduriyetin söz konusu olmadığını vurgulamıştır. Dolayısıyla, EYT’de stajın başlangıç sayılması veya geriye dönük staj borçlanmasına ilişkin bir karar bulunmamaktadır.

EYT düzenlemesi kapsamında emekli olma hakkı elde eden kişi sayısı 2 milyon 250 bine ulaşmıştır. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, bu kişilerin hizmet birleştirmelerinin Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından yapıldığını ve dosyalarının değerlendirildiğini belirtmiştir. Bakan Bilgin, başvuruların en geç Mayıs ayı içerisinde cevaplanacağını ve şu anda başvuru sayısının 1 milyonu aştığını ifade etmiştir. Başvuruların bir kısmının prim gün sayısı eksik veya diğer şartları sağlamadığı durumda değerlendirildiği, diğer şartların hızlı bir şekilde tamamlanacağı ve cevapların hızlı bir şekilde verildiği belirtilmiştir.

Bizi takip edin:

Google Play'den alın Google News Twitter
Continue Reading
Advertisement
Yorum yapmak için tıkla