Connect with us

TÜRKİYE

4378 TL Sosyal Yardım Ödemesi Başladı! Zamlı Destek Ödemesi Hesaplara Yatıyor

Yayınlanma tarihi:

Bakanlıktan 4378 TL’lik Sosyal Destek Müjdesi! Artışla Belirlenen Yardım Miktarı Açıklandı

Zamlanmış sosyal destek miktarları, vatandaşların beklenen yardımıyla resmiyet kazandı. Ağustos ayında sosyal yardım alacak olan dar gelirli bireyler, ödeme miktarlarının güncellenip ne zaman ödeneceğini merakla araştırıyorlar. Bu bağlamda, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, temmuzda sosyal yardım miktarlarında ne kadar artış yapılacağını duyurdu. Bakan Göktaş’ın açıklamaları, Sosyal ve Ekonomik Destek Ödemesi’nin (SED) ne kadar olacağını da netleştirdi.

SED Yardımının Güncel Miktarı Nedir?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, yılda iki kez, ocak ve temmuz aylarında, memur maaş katsayılarına bağlı olarak sosyal yardım miktarlarında güncelleme yapıyor. Temmuz ayındaki memur maaş artışıyla, SED yardımına da artış getirildiği belirtildi. Bu artışa göre, önceki dönemde 4378 TL yardım alan bir hane, yeni dönemde aynı miktarda yardımı alacak.

Ağustos 2023’te Beklenen Sosyal Destek Ödemeleri

SED yardımının temmuz ayındaki ödemeleri yapıldıktan sonra Bakanlık bu konuda bilgi paylaşırken, ağustos ayı ödemeleri için gözler yeni duyuruda. Ne zaman yapılacağına dair resmi bir açıklama henüz gelmedi, ancak Bakanlığın yakın zamanda resmi internet sitesi üzerinden bu konuda bir duyuru yapması bekleniyor. SED yardımının yanında, evde bakım maaşında da memur maaş katsayısına göre bir artış olacak. Bu kapsamda, geçen ay 4.336 TL olan evde bakım maaşı, ağustos ayından itibaren 5.098 TL olarak belirlendi. Aile Destek Programı için ise herhangi bir artışa dair resmi bir bilgi paylaşılmadı. Ağustos ayında bu program kapsamında, hane içindeki kişi başına düşen aylık gelire göre 850 TL ile 1.250 TL arasında ödeme yapılacağı tahmin ediliyor.

Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
Continue Reading
Advertisement
Yorum yapmak için tıkla