Connect with us

Emeklilik

3600 günle 49 yaşında emeklilik! EYT’yi kaçıran SSK ve Bağ-kur’lulara gün doğdu

Yayınlanma tarihi:

SSK ve bağ-kurlular dikkat! EYT’yi kaçırdım diye üzülmeyin yeni emeklilik düzenlemesi geldi. Artık 3600 günle erken emeklilik yolu açıldı. Emeklilikte yeni şartlar ve detaylar haberimizde…

EYT yasası ile emekli olamayan milyonlarca kişiye devletten yeni müjdeli haber verildi. EYT tutmayan ya da prim gün sayısı nedeniyle EYT’yi kaçıranlar artık bu yasa ile emekli olma hakkına sahip olacak. SSK ve BAĞ-KUR’LU olan herkese yakından ilgilendiriyor. Yeni emeklilik düzenlemesi hayata geçiyor. Milyonlarca kişi için yaş şartı ve prim gün sayısı değişiyor. Bu düzenleme ile birlikte 3600 günle 49 yaşında emeklilik artık mümkün hale gelecek. Hem de SSK ve BAĞ-KUR’LU olan herkes yeni yasadan faydalanma şansını elde edecek. Erken emeklilik son dakika gelişmeleri ve detaylar haberimizde…

Milyonlarca kişinin Uzun yıllardan beri beklediği EYT yasası Geçtiğimiz günlerde yürürlüğe girmiş ve emeklilik dilekçeleri verilmeye başlanmıştı. Ancak EYT yasası ile emekli olamayan ya da EYT’de prime takılanlar hükümetten yeni düzenleme beklemeye başlamıştı. EYT’de prime takılan, sigorta girişi 8 Eylül 1999 sonrası olan staj ve çıraklık mağduru olan milyonlarca kişiye devletten Müjdeli Haber geldi. Ayrıca ev hanımlarına da iyi haber var. Yeni yasa ile birlikte milyonlara erken emeklilik yolu açılıyor. Üstelik de yaş şartı ve prim şartı değişiyor. Yani artık 3600 günle 49 yaşında emeklilik Mümkün olacak. SSK ve BAĞ-KUR’LU olan herkes ilgilendiren yasanın detaylarını sizler için derledik.

49 YAŞINDA ERKEN EMEKLİLİK GELİYOR

EYT yasası, uzun bir bekleyişin ardından Mart ayında yürürlüğe girmiş ve Milyonlarca kişi emeklilik dilekçesi vermişti. Nisan ayında maaşlarını alan EYT’liler büyük bir sevinç yaşarken EYT’yi kaçıran vatandaşlar ise hükümetten yeni bir düzenleme beklemeye başlamıştı. Nihayet beklenen erken emeklilik düzenlemesi geldi. Yeni yasa ile birlikte artık SSK ve bağ-kurlular 49 yaşında 3.600 prim gün sayısı ile emekli olma şansına sahip olacak.

SEÇİMDEN SONRA TBMM’YE GELECEK

Emeklilik hayali Kuran Milyonlarca kişi bu düzenlemeyi bekliyordu. Yeni emeklilik reformu ile birlikte 9 Eylül 1999 sonrası sigorta girişi olanlar, EYT’yi kademeli prim nedeniyle kaçıranlar yani prime takılanlar, staj ve çıraklık mağdurları ile ev hanımları emeklilik hakkı elde edecek. Bu yasadan faydalanmak isteyenler için tarihlerde belli oldu. Seçimin hemen ardından yeni emeklilik düzenlemesi meclise gelecek nokta kısa sürede oylanması beklenen düzenlemenin Kısa sürede kabul edilmesi ve yürürlüğe girmesi bekleniyor.

Yeni emeklilik düzenlemesinde bazı şartlar değişecek bazı şartlar ise kaldırılacak. Buna göre SSK ve BAĞ-KUR’LU için prim eşitlemesi gelirken aynı zamanda emeklilik yaşı 49 olacak. Ek olarak ev hanımları için de emeklilik imkanı ortaya çıkacak. Ev hanımlarının isteğe bağlı sigorta primlerinin bir bölümünü devlet ödeyecek Böylece ev hanımları da emekli olma hakkına sahip olacak.

Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
Continue Reading
Advertisement
Yorum yapmak için tıkla