Connect with us

EKONOMİ

3600 Ek Göstergede Müjde Gelecek mi? Bakan Işıkhan’dan Son Gelişmeler ve Beklentiler

Kamu çalışanlarının heyecanla beklediği 3600 ek gösterge müjdesi, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’dan geldi. Bu önemli düzenlemenin hem maaşlara hem de emekli aylıklarına olumlu yansımaları olacak.

Yayınlanma tarihi:

Kamu çalışanlarının merakla beklediği 3600 ek gösterge müjdesi, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’dan geldi. Bu önemli düzenleme, hem maaşlara hem de emekli aylarına yansıyacak olup birçok kişi ilgilenmektedir. Ancak Meclis’ten geçmediği ve kimlere verileceği konusunda hala kazanmalar mevcut. İşte son gelişmeler ve beklentiler…

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, 3600 ek gösterge düzenlemesinin “en kısa sürede hayata geçirileceği” müjdesini verdi. Buyla düzenlemeyle birlikte, birinci dereceden memurların maaşları ve emekli aylıkları önemli ölçüde artacak. Ancak düzenlemenin ne zaman gizliliği gireceği ve hangi kişilerin uygulanacağı hala netlik kazanmadı.

Torba Yasa’nın tüm üyelerinin Meclis’ten saklanmasıyla birlikte 3600 ek gösterge düzenlemesinin kabul edilmesi bekleniyor. Ancak ayrıntılar hala net değil ve kamu çalışanları bu konuda daha fazla performansa ihtiyaç duyuyor.

Bakan Işıkhan’ın açıklamaları, kamu çalışanları arasında büyük bir umut ve heyecan yarattı. Ancak 3600 ek gösterge düzenlemesiyle ilgili net bir takvim veya ayrıntılı bilgi henüz verilmedi. Torba Yasa’nın içeriğinde beklenen yer düzenlemesi, 90 bin taşeron kadrosuyla birlikte ele alınıyor.

Daha önce açıklamalarda bulunan Sosyal Güvenlik Kurumu Başuzmanı Karakaş, 3600 ek göstergeyle ilgili ayrıntılar paylaşıldı. Bu düzenlemeyle birlikte emeklilik maaşlarına ve ikramiyelere önemli artışların olabileceği belirtildi. Ancak net bir tarih ve uygulama ayrıntıları hala net değil.

Son olarak Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın’ın açıklamaları da dikkat çekiyor. 3600 ek gösterge düzenlemesinin ivedilikle hayattaki savaşçılar için çalıştırıldığı vurgulanıyor. Kamu görevlileri ve emeklileri, bu düzenlemenin bir an önce gerçekleşmesini bekliyor ve Bakanlığa bu konuda aktarılıyor.

Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
Continue Reading
Advertisement
Yorum yapmak için tıkla