Connect with us

TÜRKİYE

3600 Ek Gösterge SON DAKİKA: Birinci Derece Memura 3600 Ek Gösterge Çıkacak Mı, Ne Zaman Müjde Gelecek?

Yayınlanma tarihi:

3600 Ek Gösterge SON DAKİKA: Birinci Derece Memura 3600 Ek Gösterge Çıkacak Mı, Ne Zaman Müjde Gelecek?

Memurların maaşlarından emekli aylıklarına kadar her alanda büyük bir etkiye sahip olan 3600 ek gösterge için araştırmalar devam ediyor. 7. Dönem Toplu Sözleşmesinde yer alan ve birinci dereceye yükselen kamu çalışanları tarafından büyük bir heyecanla beklenen ek göstergeyle ilgili yeni gelişmeler yaşandı mı? Kamu çalışanlarının maaşlarına, emekli aylıklarına ve ikramiyelerine yansıyacak olan bu düzenleme için Bakan Işıkhan’dan gelecek kararlar merakla bekleniyor. Torba Yasa’nın Meclis’ten geçmesiyle birlikte ek gösterge düzenlemesinin de kabul edileceği öngörülüyor. Peki, 3600 ek gösterge Meclis’ten geçti mi? Ne zaman çıkacak? 2. Torba Yasa’nın içerisinde yer alıyor mu?

Bakan Işıkhan, geçtiğimiz günlerde “3600 ek gösterge düzenlemesinin” en kısa sürede hayata geçirileceği müjdesini vermişti. Şimdi ise birinci dereceden memurlar için planlanan düzenlemenin ne zaman yürürlüğe gireceği araştırılıyor. Önceki düzenlemeyle polis, öğretmen, hemşire ve din görevlilerinin yararlandığı göz önünde bulundurulduğunda, 3600 ek gösterge Meclis’ten geçti mi, Torba Yasa’da yer alıyor mu? İşte ayrıntılar:

3600 Ek Gösterge Son Durum | Birinci Derece Memura 3600 Ek Gösterge Çıktı mı, Ne Zaman Verilecek?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, daha önce konuyla ilgili açıklamalarda bulunmuş ve şu ifadelere yer vermişti: “15 Ocak 2023 tarihinde yürürlüğe giren 3600 Ek Gösterge Düzenlemesi ile çalışan emekli 5,3 milyon kamu personeli ve bunların hak sahiplerinin ek göstergelerinin yeniden düzenlemesini sağladık. Bununla birlikte birinci dereceye yükselen devlet memurları için 3600 ek gösterge düzenlemesini de hükümet olarak en kısa sürede hayata geçireceğiz.” Torba Yasa’nın tüm maddelerinin Meclis’ten geçmesiyle birlikte 3600 ek gösterge düzenlemesinin hayata geçirilmesi bekleniyor.

3600 Ek Gösterge Torba Yasada Var mı?

Torba yasa ile birlikte 90 bin taşerona kadro, 3600 ek gösterge, ev hanımlarına emeklilik ve ekonomik olarak atılacak birçok konunun görüşülmesi bekleniyor.

3600 Ek Gösterge Kimlere Verilecek?

Yaklaşık 5,3 milyon memuru ilgilendiren 3600 ek gösterge düzenlemesi, memurların unvanları, görev sorumlulukları ve hizmet süreleri ile doğrudan ilişkilidir. Daha önce açıklamalarda bulunan Sosyal Güvenlik Kurumu Başuzmanı Karakaş’a göre, “birinci dereceye yükselen memurların 30 yıllık hizmet süresini doldurdukları takdirde emeklilik maaşlarına en az 4 bin 500 lira, emeklilik ikramiyelerine ise en az 150 bin liralık bir yansıma olacağını söyleyebiliriz.”

3600 Ek Gösterge Nedir?

Memurların aylık maaşları, emekli olduktan sonra alacakları aylıkların ve emekli ikramiyelerinin belirlenmesinde ek gösterge önemli bir unsurdur. Ek göstergenin yüksek olması, emekli aylığı ve emekli ikramiyesinin de yüksek olacağı anlamına gelir. Bu nedenle memurlar, bulundukları unvanlarının 1. derece kadrolar için belirlenen ek gösterge rakamlarının yüksek olmasını istemektedirler.

Bizi takip edin:

Google Play'den alın Google News Twitter
Continue Reading
Advertisement