Connect with us

Emeklilik

3600 EK GÖSTERGE NE ZAMAN ÇIKACAK! Son Gelişmeler Neler?

3600 EK GÖSTERGE NE ZAMAN ÇIKACAK! Son Gelişmeler Neler?

Yayınlanma tarihi:

Emeklilere REKOR ÖDEME! Geri Ödemesiz 15.000 TL Hesabınıza Yatacak

3600 ek gösterge düzenlemesi, memurların ve memur emeklilerinin heyecanla beklediği bir konu olarak gündemi meşgul etmeye devam ediyor. Özellikle birinci derece memurların düzenlemeden yararlanıp yararlanamayacaklarını merak edenler için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’dan önemli bir açıklama geldi. Peki, 3600 ek gösterge ne zaman çıkacak, çıkacak mı? İşte detaylar:

Bakan Işıkhan, daha önce yaptığı açıklamada, 15 Ocak 2023 tarihinde yürürlüğe giren 3600 Ek Gösterge Düzenlemesi ile ilgili olarak kamu personelinin ek göstergelerinin yeniden düzenlendiğini belirtti. Ayrıca, birinci dereceye yükselen devlet memurları için 3600 ek gösterge düzenlemesinin hükümet tarafından en kısa sürede hayata geçirileceğini vurguladı.

3600 ek gösterge düzenlemesinin geleceği hakkında net bir tarih verilmezken, memurlar ve emekliler arasında sabırsızlıkla bekleniyor. Son çıkan düzenlemeden polis, öğretmen, hemşire ve din görevlileri gibi birçok kesim yararlanmıştı. Ancak, birinci derece memurların durumu halen belirsizliğini koruyor.

Torba yasa içinde 3600 ek gösterge düzenlemesinin yer alıp almayacağı da merak edilen bir konu. Torba yasa ile birlikte 90 bin taşerona kadro, 3600 ek gösterge, ev hanımlarına emeklilik gibi birçok konunun görüşülmesi bekleniyor. Ancak, konuya ilişkin net bir açıklama henüz yapılmadı.

3600 ek gösterge düzenlemesi, memur ve memur emeklilerini yakından ilgilendiriyor. Yaklaşık 5,3 milyon kamu çalışanını ilgilendiren düzenleme, memurların unvan, görev, sorumluluk ve hizmet sürelerine göre maaş hesaplamalarında önemli bir rol oynuyor. Henüz net bir çıkış tarihi olmamakla birlikte, Bakan Işıkhan’ın açıklamaları memurların umutlarını canlı tutuyor.

Bizi takip edin:

Google Play'den alın Google News Twitter
Continue Reading
Advertisement
Yorum yapmak için tıkla