Connect with us

EKONOMİ

3600 ek gösterge birinci derece memurlar için de uygulanacak

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, birinci dereceye yükselen memurlar için 3600 ek gösterge düzenlemesini hayata geçireceklerini bildirdi

Yayınlanma tarihi:

Memura 3600 ek gösterge ve 22 Bin NET MAAŞ hakkında Cumhurbaşkan’ı Erdoğan’dan açıklama! Açıklamaya Memur-Sen'den yanıt gecikmedi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, birinci dereceye yükselen memurlar için 3600 ek gösterge düzenlemesinin hayata geçirileceğini bildirdi.

Işıkhan, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda bakanlığının bütçesini sunarken, asgari ücrette herkesin mutabık kaldığı bir tutarda uzlaşma ümit ettiklerini söyledi.

Işıkhan, tüm kamu görevlilerinin ek gösterge rakamlarının 600 puan artırıldığını belirterek, birinci dereceye yükselen devlet memurları için de 3600 ek gösterge düzenlemesinin hayata geçirileceğini açıkladı.

Işıkhan, istihdam ve işgücüne katılımda görülen artış eğiliminin 2023 yılının ilk yarısında da devam ettiğini belirterek, işsizliğin son 9 yılın en düşük seviyesine ulaştığını kaydetti.

Kısa çalışma ödeneği kapsamında deprem bölgesinde yer alan 110 bin vatandaşa 1 milyar lira ödeme yapıldığını anlatan Işıkhan, gerekli prim şartlarını taşımadığı için işsizlik ödeneği ve kısa çalışma ödeneğinden yararlanamayan vatandaşlar için nakdi ücret desteği uygulaması hayata geçirildiğini ve 81 bin vatandaşa yaklaşık 695 milyon lira ödeme yapıldığını belirtti.

Emeklilere 2018 yılından bu yana ödenen bayram ikramiyesi tutarının 166,2 milyar liraya ulaştığını bildiren Işıkhan, 2002 yılından bu yana yapılan seyyanen ve oransal artışlarla, en düşük emekli aylıklarında, bayram ikramiyesiyle birlikte reel olarak yüzde 72 ile yüzde 655 oranında artış sağlandığını ifade etti.

EYT’lilerin yüzde 51,1’inin emekli olup çalışmaya devam ettiğini belirten Işıkhan, EYT kapsamında düzenlemeden faydalanan kişi sayısının bugün itibarıyla yaklaşık 2 milyon olduğunu kaydetti.

Bizi takip edin:

Google Play'den alın Google News Twitter
Continue Reading
Advertisement
Yorum yapmak için tıkla