Connect with us

EKONOMİ

2024 YILINDA DEV ZAM GELİYOR! Resmi Gazete’de Yayımlandı!

2024 YILINDA DEV ZAM GELİYOR! Resmi Gazete’de Yayımlandı!

Yayınlanma tarihi:

ÇALIŞAN EMEKLİYE İkramiye Resmi Gazetede Yayınlandı! Son 1 Hafta Kaldı! Ödemeniz Yatıyor 

Resmi Gazete’de son yayımlanan tebliğ, 2024 yılında tüketicilere yönelik önemli değişikliklere işaret ediyor. Tüketici Hakem Heyeti’ne başvuruları etkileyen bu güncelleme, aynı zamanda Tüketici Hakem Heyeti’nin para sınırlarını da belirleyerek idari para cezalarını yeniden düzenliyor.

Yapılan düzenlemeye göre, 1 Ocak 2024 tarihinden itibaren geçerli olacak şekilde, Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun’da öngörülen tüketici hakem heyetlerine yapılacak başvurulardaki parasal sınırlar 104 bin lira olarak belirlendi. Bu güncelleme, Tüketici Hakem Heyetleri’ne başvuruların değerini yüzde 58.46’lık bir yeniden değerleme oranında artırarak tüketici haklarına daha geniş bir kapsam sunmayı amaçlıyor.

2024 yılında gerçekleşecek başvurularda, 104 bin TL’nin altında olan uyuşmazlıklarda, İl veya İlçe Tüketici Hakem Heyetleri yetkili olacak. Tüketici Hakem Heyetlerinin yetki alanı ve iş bölümü ise Ticaret Bakanlığı tarafından belirlenecek. İl Tüketici Hakem Heyetleri il sınırları içinde, İlçe Tüketici Hakem Heyetleri ise ilçe sınırları içinde yetkili olacak. Tüketici Hakem Heyeti kurulmayan ilçelerde ise Bakanlıkça belirlenen Tüketici Hakem Heyeti yetkili olacak.

Başvurular, tüketicinin yerleşim yerinin bulunduğu veya tüketici işleminin gerçekleştiği yerdeki Tüketici Hakem Heyeti’ne yapılabilecek. Bu şekilde, tüketicilere daha yakın ve erişilebilir bir hizmet sunulması hedefleniyor.

Ayrıca, yapılan düzenleme kapsamında Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun’da öngörülen idari para cezaları da yüzde 58.46 oranında artırılarak yeniden belirlendi. Bu artış, tüketici haklarının korunması adına daha etkili bir yaptırım mekanizması oluşturmayı amaçlıyor.

Bu önemli değişiklikler, tüketicilerin haklarını koruma ve çeşitli uyuşmazlıkları çözme sürecinde daha güçlü bir destek bulmalarını sağlayarak tüketici memnuniyetini artırmayı hedefliyor. Gelecek yılın başlamasıyla birlikte yürürlüğe girecek bu düzenlemeler, tüketicilerin daha bilinçli ve güvende hissetmelerine katkı sağlamayı amaçlıyor.

Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
Continue Reading
Advertisement
Yorum yapmak için tıkla