Connect with us

Emeklilik

2024 Yılı Emekli Maaşı Ne Kadar Olacak? En Net Açıklama Geldi! Bakanın Kendisi Açıkladı

Yayınlanma tarihi:

2024 Yılı Emekli Maaşı Ne Kadar Olacak? En Net Açıklama Geldi! Bakanın Kendisi Açıkladı

2024 yılında emekli maaşlarının ne kadar artacağı konusundaki merak sona erdi. Sosyal Sigortalar Kurumu (SSK), Bağ-Kur ve milyonlarca emekliyi yakından ilgilendiren zamlı maaşlar için kesin bilgiler açıklandı. İşte tüm detaylar…

Emekliler, yeni yıla dair zam oranları hakkındaki belirsizliği sonunda geride bırakıyor. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın yaptığı açıklamalar, 7 bin 500 liranın altındaki maaşlar için ek iyileştirmelerin planlandığını ortaya koydu.

2024 Ocak ayındaki zammın, SSK ve Bağ-Kur emeklileri için %39.59, memur ve diğer emekliler içinse %51.44 olması bekleniyor. Bu oranlar, emeklilerin maaşlarında önemli artışlar yaşayacakları anlamına geliyor.

Maaşlardaki bu artış beklentileri, emekliler arasındaki ek iyileştirme taleplerini de canlı tutuyor. Cevdet Yılmaz, memur zammının yıl sonunda belirleneceğini ve bu artışın memur emeklilerine de yansıyacağını vurguladı.

Ekonomik denge ve bütçe imkanları da gözetiliyor. Özellikle 7 bin 500 liranın altındaki maaşlar için ekonomik dengeleri koruma amacı güdülecek.

Finansal Kurumlar Birliği’nin Ekonomik Görünüm Beklenti Anketi’ne göre, 2023 yıl sonu enflasyon beklentisi ortalama %67.19. Bu beklentiye göre 2023’ün ikinci yarısında enflasyon %39.59 seviyelerinde gerçekleşecek.

Ocak ayında SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin zammı tahmini olarak %39.59 olacakken, memur emeklileri için bu oran enflasyon farkıyla birlikte %51.44’e ulaşacak.

Emekli vatandaşlar için oldukça önemli olan bu gelişme, 2024 yılına umutla girmelerini sağlayacak gibi görünüyor.

Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
Continue Reading
Advertisement