Connect with us

Emeklilik

2024 YILI ARAÇ MUAYENE ÜCRETLERİ BELLİ OLDU! Güncel Fiyat!

2024 YILI ARAÇ MUAYENE ÜCRETLERİ BELLİ OLDU! Güncel Fiyat!

Yayınlanma tarihi:

Araç Muayenelerinde Yeni Dönem Başladı: TÜVTÜRK Artık Buna İzin Verecek! ONAYLANDI

TÜVTÜRK araç muayene ücretleriyle ilgili beklenen haber sonunda geldi. Vergi uzmanı Ozan Bingöl tarafından yapılan açıklamaya göre, 2024 yılında araç muayene ücretlerinde önemli bir artış yaşanacak. Bu artışın arkasındaki sebepler ve detaylar, vergi uzmanı Bingöl tarafından açıklanmış durumda.

Yeniden Değerleme Oranı üzerinden belirlenen araç muayene ücreti, 2024 yılında 1.821 TL olacak. Bu rakam, mevcut ücret olan 1.149 TL’den önemli bir artışı temsil ediyor. Bingöl, konuyla ilgili olarak şu ifadeleri kullanmıştı: “2023 yılı Yeniden Değerleme Oranı %58,46 olmuştur. Böylece önümüzdeki yıl; -Yurtdışından şahsi kullanım için getirilen cep telefonlarında harç tutarı 20.000 liradan 31.692 liraya, bir otomobil için araç muayene ücreti 1.149,60 liradan 1.821,66 liraya, en düşük radar cezası ise 951 liradan 1.506,95 liraya yükselecektir.”

Yeniden Değerleme Oranı nedir sorusuna Bingöl şu açıklamayı getirdi: “Yüksek enflasyon dönemlerinde Yeniden Değerleme Oranı toplumun her kesimini doğrudan ve önemli düzeyde etkileyen bir nitelik kazanmaktadır. Özellikle son yıllarda pek çok kişi yeniden değerleme oranı kavramı ile daha yakından tanışmak zorunda kaldı. Çünkü, vergi, ceza, harç, tarife ve benzeri kalemlere ilişkin maktu tutarlardaki yıllık artışlarda yeniden değerleme oranı esas alınmaktadır. Vergi Usul Kanununun mükerrer 298. maddesine göre; yeniden değerleme oranı, yeniden değerleme yapılacak yılın ekim ayında bir önceki yılın aynı dönemine göre Yurtiçi Üretici Fiyatları Genel Endeksi’nde (Yİ-ÜFE) meydana gelen ortalama fiyat artış oranıdır. Yeniden değerleme oranı Yİ-ÜFE verilerinden üretilmiş türev bir orandır. Örneğin, 2022 yılı yeniden değerleme oranı %122,93 iken Ekim 2022 itibariyle yıllık Yİ-ÜFE oranı %157,69’dur.”

Yapılan bu düzenlemenin ardında vergi politikalarındaki değişiklikler ve ekonomik endekslerdeki artışlar gibi nedenlerin etkili olduğu belirtiliyor. Bu kapsamlı artışın, 2024 yılında birçok ödeme kalemini etkilemesi bekleniyor.

Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
Continue Reading
Advertisement
Yorum yapmak için tıkla