Connect with us

TÜRKİYE

2024 Evde Bakım Maaşı Ne Kadar Olacak? Aile Bakanlığı’ndan Heyecanlandıran Açıklama

Yayınlanma tarihi:

2024 Evde Bakım Maaşı Ne Kadar Olacak? Aile Bakanlığı'ndan Heyecanlandıran Açıklama

Her ay düzenli olarak ödenen evde bakım maaşının 2024 yılında ne kadar olacağı merak ediliyor. Yeni yılda birçok sosyal yardımın fiyatı memur zammı ve asgari ücret artışı ile şekilleniyor. Bu nedenle evde bakım maaşı zammı da yakından takip ediliyor. 2024 yılı evde bakım maaşı ne kadar olacak, kaç TL olacağına dair geri sayım başladı.

Evde bakım maaşı, engelli kişilere yönelik verilen bir sosyal yardımdır. Bu yardımı alabilmek için bazı şartları yerine getirmek gerekmektedir. İşte evde bakım maaşı alabilmek için gereken şartlar:

Evde Bakım Maaşı Başvuru Şartları:

  1. Engelli kişinin sağlık raporunda “ağır engelli” kısmının işaretli olması gerekmektedir.
  2. Evde yaşayan her bireyin geliri toplanıp kişi sayısına bölünür, kişi başı gelir asgari ücretin üçte ikisinin altında olmalıdır.
  3. Sosyal hizmetler yetkililerinin yapacağı sosyal inceleme sonucunda, engelli kişinin bakıma ihtiyacı olduğu tespit edilmelidir.

Evde Bakım Maaşı Başvurusu Nasıl Yapılır?

Evde bakım yardımı başvurusu, engelli bireyin nüfus kayıt sisteminde kayıtlı olduğu yerleşim yerinde bulunan il müdürlüğüne veya sosyal hizmet merkezi müdürlüğüne yapılabilir. Ayrıca, başvurular e-Devlet kapısı üzerinden de gerçekleştirilebilir.

2024 yılı evde bakım maaşı miktarının ne kadar olacağı ve zam oranının ne şekilde belirleneceği henüz resmi olarak açıklanmış değil. Ancak bu tür yardımlar, genellikle asgari ücret artışına paralel olarak güncellenir. Yani asgari ücret zammı ile evde bakım maaşı miktarı da artabilir. Resmi açıklamaların yapılması ve güncel bilgilere ulaşabilmek için ilgili kurumların duyurularını takip etmek önemlidir.

Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
Continue Reading
Advertisement