Connect with us

EKONOMİ

2024 EMEKLİ MAAŞI NE KADAR OLACAK? Emekliye ek zam beklentisi sürüyor

Memur ve memur emeklilerinin 2024 yılının ilk 6 ayında alacağı zamlı maaşlar ile SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin aylıklarındaki artış oranları belirlendi.

Yayınlanma tarihi:

Memur ve memur emeklilerinin 2024 yılının ilk 6 ayında alacağı zamlı maaşlar ile SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin aylıklarındaki artış oranları belirlendi. Zam oranlarının netleşmesinin ardından emeklilerin ek zam beklentisi gündeme geldi.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan 2023 yılı ikinci altı aylık enflasyon oranı yüzde 37,57 oldu. Bu oran, memur ve memur emeklilerine toplu sözleşme zammına ek olarak enflasyon farkı olarak ödenecek. Ayrıca, SSK ve Bağ-Kur emeklileri de bu oranda zam alacak.

Ancak, enflasyon oranının yüksek olması nedeniyle emekliler ek zam beklentisi içinde. Bu beklentiyi destekleyen bir açıklama da Anadolu Ajansı’ndan geldi. Ajansın haberine göre, ilerleyen günlerde en düşük emekli aylığı rakamının yükseltilmesi de beklentiler arasında yer alıyor.

Emeklilere ek zam yapılması halinde, bu zam en düşük emekli aylığı olan 3.500 TL’nin üzerinde kalan emeklileri de kapsayacak.

Emeklilere ek zam yapılması konusunda henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Ancak, bu beklentinin önümüzdeki günlerde gündeme gelebileceği tahmin ediliyor.

Emeklilere ek zam yapılması halinde, bu zam oranı enflasyon oranına göre belirlenecek. Enflasyon oranının yüksek olması durumunda, emeklilere yapılacak ek zam da yüksek olacak.

Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
Continue Reading
Advertisement
Yorum yapmak için tıkla