Connect with us

Emeklilik

2024 Emekli Bayram İkramiyesi İçin Zam Tahmini! Ramazan ve Kurban Bayramında Emekliye Verilecek Rakam

Yayınlanma tarihi:

2024 Emekli Bayram İkramiyesi İçin Zam Tahmini! Ramazan ve Kurban Bayramında Emekliye Verilecek Rakam

Emekli bayram ikramiyesi 2024 yılı için merak konusu haline geldi. SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı emekli maaşı zammının ardından bu kez ikramiye ödemeleri için zam beklentisi oluştu. İki formül gündeme geldi: İlk formülde yüzde 50, ikinci formülde ise oran yüzde 150! İşte emekli ikramiyelerine dair tüm detaylar ve SGK Uzmanı Emin Yılmaz’ın açıklamaları…

Emekli bayram ikramiyesi, emeklilerin Ramazan ve Kurban Bayramı’nda aldığı maddi desteklerden biri. Ancak her yıl olduğu gibi bu yıl da ikramiyelerin miktarı ve artış oranı gündemde yer alıyor. Son dönemde yaşanan gelişmeler, emeklilerin ikramiye beklentilerini artırdı.

Emekliler, 2024 Ocak ayında yüzde 49,25 zam almış olsa da, bu zam oranı milyonlarca emeklinin beklentilerini tam anlamıyla karşılamadı. Ancak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2024’ü ’emekli yılı’ ilan etmesiyle birlikte emeklilerin Ramazan ve Kurban Bayramı’nda alacakları ikramiyeler gündeme geldi.

Geçmiş yıllarda 1000 TL ile başlayan ve 2000 TL’ye kadar çıkan emekli bayram ikramiyesi, geçtiğimiz dönemde Cumhuriyet’in 100. yılı dolayısıyla tüm emeklilere bir kereye mahsus 5 bin TL ikramiye olarak verilmişti. Bu durum, 2023 yılında 9 bin TL’ye kadar ulaşan ikramiye ödemelerine neden oldu.

2024 emekli bayram ikramiyesinin ne kadar olacağı konusunda ise iki formül gündeme geldi. İlk formülde, ikramiyelere yüzde 50 zam yapılması ve bin TL farkla 3 bin TL’ye yükseltilmesi öngörülüyor. İkinci formülde ise Cumhuriyet’in 100. yılına istinaden bir kereye mahsus 5 bin TL ikramiye verilmiş olması dikkate alınarak, şu an verilen 2 bin TL ikramiyenin yüzde 150 artırılarak 5 bin TL’ye çıkarılması öngörülüyor.

Sosyal Güvenlik Müşaviri Emin Yılmaz’a göre, bu ikramiye artışları için yasal düzenlemelerin yapılması gerekiyor. Yasal süreç tamamlandıktan sonra ikramiyelerin ne zaman ödeneceği de belirlenecek. Önceki yıllarda olduğu gibi, ikramiyelerin bayramdan önceki hafta içerisinde ödenmesi bekleniyor.

Emekli bayram ikramiyeleri, SSK, Bağkur, Emekli Sandığı, dul yetim aylığı alanlar ve diğer emekli gruplarını kapsıyor. Başvurular, yasal düzenlemelerin ardından Mart sonuna kadar yapılabilecek. Ödemelerin zamanı ve miktarıyla ilgili kesin bilgilerin, yapılacak yasal düzenlemelerin ardından netleşmesi bekleniyor.

Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
Continue Reading
Advertisement