Connect with us

EKONOMİ

2024 BEDELLİ ASKERLİK YERLERİ NE ZAMAN AÇIKLANACAK? Celp Dönemleri Belli Mi?

2024 BEDELLİ ASKERLİK YERLERİ NE ZAMAN AÇIKLANACAK? Celp Dönemleri Belli Mi?

Yayınlanma tarihi:

Bedeli Askerlik Ücretine Zam! Yeni Bedelli Askerlik Ücreti Ne Kadar Oldu? Zammın Geçerlilik Tarihi

Türkiye’de her yıl merakla beklenen bedelli askerlik başvuruları ve yer açıklamalarıyla ilgili heyecan devam ediyor. Milli Savunma Bakanlığı’nın 2023 yılı bedelli askerlik sevk tarihini 7 Aralık olarak belirlemesinin ardından, gözler şimdi de 2024 bedelli askerlik yerleri ve celp dönemlerine çevrildi. 2024 bedelli askerlik için sevk ve celp tarihleri henüz belli olmazken, bu konuda yapılan araştırmalar hız kazandı.

Milli Savunma Bakanlığı, geçtiğimiz yıl temmuz – aralık dönemi için geçerli olan bedelli askerlik ücretini memur zammının ardından duyurmuştu. Ancak, 2024 yılına yaklaşırken adaylar, görev yerlerini ve bedelli askerlik yerlerini sorgulamaya başladılar. Peki, 2024 bedelli askerlik yerleri ne zaman açıklanacak, celp dönemleri belli oldu mu, ne zaman açıklanacak?

MSB Açıklıyor

2023 yılında 1 Mayıs tarihinde açıklanan bedelli askerlik celp ve sevk tarihleri, 2024 için henüz duyurulmadı. Milli Savunma Bakanlığı’ndan gelecek olan bu tarihler, adaylar tarafından büyük bir merakla bekleniyor. 2024 bedelli askerlik sevk tarihlerinin ve yerlerinin açıklanmasıyla birlikte, adaylar görevlerini yerine getirecekleri bölgeleri öğrenme fırsatına kavuşacaklar.

Bedelli Ücreti Kaç TL

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın 07 Temmuz 2023 tarihli “Mali ve Sosyal Haklar” konulu Genelgesi ile 01 Temmuz-31 Aralık 2023 dönemi için belirlenen Memur Aylık Katsayısı 0,509796 olarak açıklanmıştı. Bu genelge sonrasında bedelli askerlik ücreti de 122.351,04 TL olarak belirlenmişti.

2024 bedelli askerlik yerleri, sevk ve celp tarihleri ile ilgili gelişmeleri takip etmek isteyenler, Milli Savunma Bakanlığı’nın resmi duyurularını ve açıklamalarını yakından izleyebilirler. Adaylar için önemli olan bu bilgilerin en kısa sürede paylaşılması bekleniyor.

Bizi takip edin:

Google Play'den alın Google News Twitter
Continue Reading
Advertisement
Yorum yapmak için tıkla