Connect with us

EKONOMİ

2024 Asgari Ücret Zammını bilmişti! SGK Uzmanı Özgür Erdursun Asgari ücretin 20.000 TL olacağı tarihi açıkladı

Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun, asgari ücrete yılda tek zam yapılması kararının uygulanamayacağını ve Temmuz ayında asgari ücrete 3 bin TL zam yapılacağını tahmin etti.

Yayınlanma tarihi:

Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun, asgari ücrete yılda tek zam yapılması kararının uygulanamayacağını ve Temmuz ayında asgari ücrete 3 bin TL zam yapılacağını tahmin etti.

Erdursun, asgari ücretin genel bir maaş haline dönüştüğünü ve bu durumun çalışma hayatı için riskli olduğunu belirterek, “Asgari ücret taban maaştır ve bu şekilde uygulanmalıdır. Yeni işe girenlere, staj yapanlara verilecek ücret olmalıydı asgari ücret. Ancak Türkiye’de bu iş rayından çıktı. Özel sektörde genel maaş haline dönüştü. Asgari ücretin bu durumu çalışma hayatı için çok riskli. İleride buna bağlı olarak farklı problemler yaşamamız sürpriz olmaz.” dedi.

Erdursun, enflasyona karşı maaşlara yapılan zamların yeterli olmadığını da belirterek, “Hiç rakam hesabı yapmaya gerek yok. Maaşlarla çarşı-pazar fiyatlarını karşılaştırmak yeterli. Çarşı-pazar fiyatları maaşlardan çok artıyorsa enflasyonla eşleşme olmuyor demektir. Bu da insanların alım gücünü düşürüyor.” ifadelerini kullandı.

Erdursun, Temmuz ayında asgari ücrete zam yapılmasını öngörürken, “Enflasyon yükselmeye devam ediyor ve öyle görünüyor ki devam edecek. Asgari ücrete yılda tek zam kararı aldılar. Bakalım bunu uygulamak mümkün olacak mı? Temmuz ayı geldiğinde emekliye, memura zam yapıldığında asgari ücretli de zam talep edecektir. Enflasyon karşısında eriyip gidecek bir asgari ücret olduğunda mecburen bir iyileştirme yapılacak. Çalışanları baskısı asgari ücrete Temmuz ayında zam getirir. En azından şu anda 17.002 TL olarak belirlenen asgari ücret Temmuz ayında 20.000 TL’ye yükselir. Asgari ücretin maliyeti de işveren için 30.000 TL’ye yaklaşır.” şeklinde konuştu.

Erdursun’un tahmininin tutup tutmayacağı şimdiden merak konusu oldu.

Bizi takip edin:

Google Play'den alın Google News Twitter
Continue Reading
Advertisement
Yorum yapmak için tıkla