Connect with us

EKONOMİ

2024 Asgari ücret zammı için tek veri kaldı! Yüzde 50’nin üzerinde zam bekleniyor

Asgari ücret zammı için Asgari Ücret Tespit Kurulu çalışmalarına 1 Aralık’ta başlayacak

Yayınlanma tarihi:

Bakan Işıkhan’dan 2024 Asgari Ücret AÇIKLAMASI! RESMİ AÇIKLAMA GELDİ! Ne Kadar Zam Yapılacağını Öğrenin

Asgari ücret zammı için Asgari Ücret Tespit Kurulu çalışmalarına 1 Aralık’ta başlayacak. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, enflasyon oranlarının dikkate alınarak asgari ücret zammı yapılacağını açıklamıştı.

Sosyal Güvenlik Uzmanı Murat Bal, asgari ücret zammı için yaptığı hesaplamalarda, enflasyon oranının yüzde 65 olarak gerçekleşmesi durumunda, asgari ücrete yüzde 45 ila 50 arasında zam yapılabileceğini belirtti.

Bal, “Beklenen enflasyon rakamı yüzde 65. Son 6 aylık dönemde ise bu rakam yüzde 41 olarak güncellenebilir. Bu orana artı refah payı uygulamasının da dahil olacağını ve bu kapsamda asgari ücret zammının 45 ile 50 arasında değişebileceğini öngörüyoruz” dedi.

Yapılan hesaplamalara göre, asgari ücrete yüzde 45 zam gelmesi durumunda, yeni asgari ücret 16.532 TL’ye yükselecek. Yüzde 41 zam gelmesi durumunda ise yeni asgari ücret 16.076 TL olacak. Yüzde 50 zam gelmesi durumunda ise yeni asgari ücret 17.000 TL’nin üzerinde seyredecek.

Asgari ücret zammı için Kasım ve Aralık enflasyon rakamlarının açıklanması bekleniyor. Büyüme payının da refah payına olan etkisi bilinirken, hesaplamaların sonucu ise Ocak ayında ortaya çıkacak.

Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
Continue Reading
Advertisement
Yorum yapmak için tıkla