Connect with us

EKONOMİ

2024 Asgari Ücret Zammı İçin Son Dakika Açıklamaları: Enflasyon Farkı, Refah Payı ve Cumhurbaşkanı Jesti Dahil Son Rakam Açıklandı!

Milyonlarca çalışanın yakından takip ettiği 2024 asgari ücret zammı için son dakika açıklamaları peş peşe geliyor.

Yayınlanma tarihi:

Milyonlarca çalışanın yakından takip ettiği 2024 asgari ücret zammı için son dakika açıklamaları peş peşe geliyor.

Enflasyon farkı, refah payı ve Cumhurbaşkanı jesti dahil son rakam açıklandı!

Asgari Ücret Zammı Beklentileri Artıyor

2023 yılında enflasyonda yaşanan yükseliş nedeni ile asgari ücret zammı beklentileri de arttı. Temmuz ayında yapılan zam ile asgari ücret net 5 bin 500 TL’ye yükselmişti. Ancak yılın ikinci yarısında enflasyonun yüzde 42-43 bandında seyredeceği tahmin ediliyor. Bu durumda asgari ücrete en az yüzde 50 zam yapılması bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Jesti İle Zam Oranı Artacak

Yeminli Mali Müşavir Ahmet Kurtuluş, asgari ücrete yapılacak zam oranının yüzde 50’nin üzerinde olacağını ifade etti. Kurtuluş, “Yıllardan beri sayın Cumhurbaşkanımızın bir yaklaşımı var. Bu yaklaşım da çalışanları ve emeklileri hiçbir şekilde enflasyona ezdirmemektir. Bu kararlılıkla hareket ediliyor. Asgari ücretin enflasyonun üzerinde artışla yeni yılda belirleneceğini düşünüyorum. Burada yılın ikinci altı ayı için yüzde 42-43 arası bir enflasyon olacağını düşünecek olursak asgari ücrete 6-7 puanlık bir refah payı dokunuşu ile yüzde 50 artış yapılacaktır” dedi.

2024 Asgari Ücreti 17 Bin 100 TL Olacak

Söz konusu rakamın kesinleşmesi durumunda 2024 yılı asgari ücret maaşı en düşük 17 bin 100 TL olarak ödenmeye başlanacak. Hükümetin asgari ücrete vermiş olduğu desteğin de yüzde 50 arttırılması bekleniyor. Bu durumda asgari ücret desteği de 750 liraya yükselecek.

Asgari Ücret Zammı Ne Zaman Belli Olacak?

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 2024 asgari ücret zammı için Aralık ayının ilk haftasında toplanacak. Komisyonda işçi ve işveren temsilcileri, asgari ücrete yapılacak zam oranını belirlemek için bir araya gelecek. Son karar ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ait olacak.

Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
Continue Reading
Advertisement
Yorum yapmak için tıkla